woensdag 11 juli 2018

Uitje vanuit Peterhead

We constateren dat dit waarschijnlijk al onze laatste haven op het vaste land van Schotland is en we willen natuurlijk wel wat van deze kant van Schotland zien. We besluiten daarom 4 nachten te blijven, een dagje met de bus naar Aberdeen te gaan en we hebben 2 dagen een auto. En eigenlijk gaan we de haven van Peterhead steeds meer waarderen.
Na nog een kop koffie met Renee en Jan Willem zet de Iskander koers naar de Orkneys en wij trekken de jas aan (!) en stappen op de bus. In Nederland schijnt het nog steeds warm te zijn; nou in Schotland is het op dit moment deze dag 14 graden, jas en langebroekenweer! 
We kunnen het in Aberdeen niet laten om te kijken of er echt geen plek is in de haven. Aberdeen is een vrij grote stad (220.000 inwoners) met een grote haven, olie- en gas industrie, vissershaven, ferry’s etc. Aan de kade waar de jachtjes normaal liggen is voldoende plek maar er ligt er niet een.... wel is het een enorme herrie door alle industrie....Peterhead is eigenlijk wel zo lekker!
Aberdeen is een mooie stad, mooie bouw, veel graniet waardoor het wel grijs oogt. We lopen een stadswandeling uit onze reisgids, lunchen in een erg gezellig tentje en aan het eind van de middag pakken we bus weer terug vanaf het busstation. Er wordt ontzettend veel gebouwd/onderhoud gepleegd waardoor er erg veel gebouwen in de steigers staan of straten overhoop lagen. Heerlijk om daarna weer aan boord te zijn, te kokkerellen, lezen, filmpjes keken etc.


De toren moet blijven staan. Er worden kantoren omheen gebouwd.




Geen opmerkingen: