dinsdag 24 juli 2018

Lerwick en Bressay

Als we wakker worden ligt er alweer een ander cruiseschip. Deze ligt voor anker en de gasten moeten met tenders naar de wal. Daar staan ook al zo’n 20 huurauto’s klaar. Verder zien we dat alle toeristenboten (zeehonden kijken, vogels spotten op Noss etc etc) al weg zijn. En er lopen ook al heel wat toeristen in de stad, wat een business. We zitten weer ff in ons lunchtentje voor een koffie & WiFi acces en spreken gezellig met 2 ‘oudere’ dames die op de cruisboot zitten, volgens Dianne ruim boven de 85. Les is pluk de dag!

Vanavond rond 22.00 uur willen we weg, dus nu eerst de bootvoorraad aanvullen. D op de fiets naar de Coop en R gaat achter de schuurplanken aan. Ik ben nog niet halverwege of daar is R al om te helpen. Wat lief en wat handig. Een uitgebreid assortiment groenten en fruit hebben ze hier; bepakt en bezakt vertrekken we richting boot. 
De planken 420 lang worden doormidden gehaald en met ducktape aan elkaar gemaakt waardoor ik ze op de schouder al fietsend naar de boot kon brengen. Gaten boren, lijntjes afbranden en yes, ready voor ‘rock’s’.
Na de middag maken we het schip gereed voor de tocht en zetten ook de Code 0, het wordt ook weinig wind. Hierna leveren we de sleutel van de Lerwick boat club in voor de 10 pond borg. Zodra het droog is pakken we de fiets en gaan met de ferry naar Bressay, een eiland tegenover Mainland. Het is er prachtig, groen, veel schapen, hoge kliffen.  Geweldig mooi eiland waar we getuige zijn van een zeehond die prachtig op een rots ligt te ‘rekken & strekken’. Ondertussen groeien de app’s van de kinderen wie waar komt en hoe het ze vergaat. 

Ondertussen krijgen we bericht van Lennard en Kay, zij zijn al met de (kampeer-)auto onderweg naar Noorwegen. Victor heeft een dubbele werkweek gedraaid met de Vierdaagse, gaat de hele zondag slapen (17 uur) en vertrekt maandag naar Oslo. En Annick heeft al een rondleiding  geregeld op de Clipper Stad Amsterdam. De 26e om 12.00 uur komende boten binnen; daar zijn we bij!

We komen tot de conclusie dat we hier nog een keer terug gaan komen. De Shetlands spreken ons meer aan dan de Orkneys. Waarom? Tja moeilijk uit te leggen.. ruiger, veel kapen, uitzonderlijk veel vogels en ...verrassend... beter weer, dwz minder regen overdag. Maar dat kan mazzel zijn.


Zeehond op Bressay

Van de andere kant

Af en toe een buitje..














Geen opmerkingen: