vrijdag 27 juli 2018

Dinsdag tm donderdag 24/7 tm 26/7

Dinsdagochtend 7.30 sta ik dan eindelijk in Stavanger! En boemeltrein de hele nacht door, geen bedden maar vliegtuigstoelen! Telkens een uurtje indommelen maar je hebt ook wat. Een dagje extra met Pa en Dk. Helaas voor mij had ik alleen handbagage... de vliegtuigmaatschappij besloot om 150 stukken bagage te laten liggen in Amsterdam. Dit resulteerde in twee trainingsbroeken lang/kort, 1 T-shirt en 2 overhemden nog. 3 dagen later, Donderdag kwam dan eindelijk mijn bagage aan.

Na 2 weken hard gewerkt te hebben, vond pa ook dat de schoenen aan een wasbeurt toe waren. Netjes gewassen stonden deze weer buiten toen hij besloot om het schip te gaan schoonspuiten! Is er opeens een van de schoenen weg.... tot op heden weten we niet waar deze is gebleven...

De dinsdagochtend was nog een beetje druilerig dus Dk en Robje waren lekker binnen aan het frutte, terwijl ik wat uurtjes bij geslapen heb! Vervolgens gingen we naar Stavanger met de bus, koste maar 55kr per persoon! Volgende keer dus lopen... of de DinkeToy! Dat scheelde toch een heel eind lopen (45minuten). We hebben lekker geluncht en vervolgens weer terug om even gewoon nog wat te relaxen! 

Woensdag staat in het teken van ontspannen voordat Len en Kay er ook waren, even genieten nog van de rust! Dk besloot boodschappente doen bij haar geliefde CoopPrix, ze was alleen een beetje chagrijnig toen ze terug kwam... het was een K winkel... Robje was druk in de weer met zijn AIS, werkt het nou wel of niet... Vic besloot de DinkyToy op te blazen, want dat eind lopen pffff dat doen we toch echt niet meer! Wij met de Dinky naar het Oliemuseum, indrukwekkend dat het enige wat deze stad zo rijk gemaakt heeft de olie is... wat als dit verschijnsel er niet meer is! 

Vervolgens gingen we voor een pintje op het terras zitten, een rondje 26 euro... Niet snel weer, dat begrijpen jullie wel. Vervolgens heerlijk Mexicaans gegeten, want dat hadden Rob en Dk ontdekt in Schotland. We ruiken het nog steeds bij Robje.... en bij mij.. Terug op jacht naar onze dinky, was die weg! Gestolen.... nee dat kon toch niet? Bellen naar de havenmeesters, dianne met een sprintje. Ja hoor ze hadden hem weggehaald.. Echt 10 minuten voordat we hem kwamen ophalen! Gelukkig vonden ze het grapppig, brachten ons naar de Dinky en vonden het verder prima. 

De Dinky was echter maar voor een specifiek doel opgeblazen, de foto waar Robje zo van droomde, die met zijn dochters schip de “Stad-Amsterdam” 

Donderdagochtend in alle vroegte arriveerde het setje, na een enerverende reis door Denemarken en Noorwegen, vertellen ze nog over! Er heerste een bijzondere spanning op de Zeerob! Robjes moment is dan toch echt aanstaande. Langzaam verwelkomen we alle tall-ships, maar waar blijft Annick nou... eindelijk aan de horizon verschijnt een pracht exemplaar, nu de moeilijkste opdracht... een super vette foto met de Zeerob naast de Stad Amsterdam... Ik de DinkyToy in zwemvest aan (blijkt verplicht....) en op zoek naar dat plaatje. En zo geschiedde, luid daarna lachen met Annick van boeg naar boeg! ‘Tot straks’ sloten we mee af.

Terug naar ons lekkere plekje in de haven, lekker niksen totdat we de Stad Amsterdam op mochten. Annick trok werkelijk elke lade open en liet tot robjes vreugde ook de motor, werkplaats (deze wil hij nu zelf ook aanboord) en boegschroef zien! Na twee lekkere traktaties en wat geouwehoer met de crew van Annick, want die moest halsoverkop nog even naar het eennahoogste zeil en douchen. Zijn we heerlijk uiteten geweest, wat een weelde om met z’n alle in Noorwegen weer eens samen te zijn! :) 

Een lekkere wandeltocht met Annick er nog bij, wat ze is bijna jarig en daar hoort een cadeautje bij. Stiekem vond ze het ook wel erg gezellig met ons! Bij aankomst trekt pap z’n tas los, en we horen een plonsje.... ojeej lipstick? Telefoon? Wie zal het zeggen... Rob en ik, nee dit was klein was een lipstick, maar Dk haar telefoon... die was er ook niet.. stress stress stress! Kay opeens, probeer zoek mijn IPhone! En ja hoor, hij lag nog bij Skagen (het restaurant), maar die hadden hem niet gevonden althans, de poets al wel! Maar dat had ze nog niet gezegd.... Snel de Dinky weer in en in plane naar de overkant, dianne via banden klauterend de kant op en in een sprint zoals alleen Usain Bolt dat kan naar het restaurant! Ja hoor de telefoon is er nog, ze wou alleen niet meer via de banden, want dan werd haar broek vies... 

Toen namen we met z’n allen weer afscheid van Annick, de kapitein van de Dinky had dit keer Annick en Robje mee voor de oversteek (bijna donker maar het kon nog net...) Annick afgezet ze zou zwaaien, maar ze werd opgenomen in het feest gedruis. Robje en ik terug met de Dinky... inmiddels donker maar Rob had een lampje op zijn hoofd. Dus het kwam wel goed toch... Midden op het water, POLITIE, we willen even een blaastest doen... Ojee spannend.. maar niks aan de hand. Ze wezen er ons vooral op dat we zwemvesten aan moesten. Al met al een enerverende eerste 3 dagen van de vakantie. Nu richting de Fjorden... hier wordt het ook 32 graden, in een haven of stad wil je niet zijn

Foto’s van dit alles volgen...

Geen opmerkingen: