vrijdag 14 juli 2017

Tallinn-Haapsalu

0800, lijnen los, na het volgen van het weerbericht van de laatste dagen is het een dag met paar uur motor en dan zeilen. We worden uitgezwaaid door De Zeegenoten, zij gaan naar Hanko; Finse fjorden/Zweedse fjorden. Wij gaan onze Hanze-steden-trip afmaken. Na Tallin volgt Riga. De dag begint met een paar uur motoren en dat op de verjaardag van Dianne. Om 1000 krijgen we koffie met jodenkoek en gaan de briljanten in de oren van Dianne! Top gescoord, YES!! Dank aan mijn contact in Druten. Na een oproep van de coastguard dat we in de 'trafficzone' zaten, jawel zo'n 100 meter. We moeten naar 1313, wat nu dan!! Ach de mannen bedoelen gewoon kanaaltje 13, onze destination opgegeven en bedankt voor hun alertheid varen we uit de trafficline en koersen verder. De laatste 8 uren zijn geweldig zeilen, 1 rifje en we klokken vaak >9 knopen. Binnen de kachel aan en buiten is het net beschut voor wind en regen. Rond 1700 wordt het een droge dag en varen we tussen de eilanden richting Haapsalu, het is iets verder dan ik had verteld. Maar ach op het water tellen de mijlen minder dan op de kant ;), ipv 66 klokten we 80 mijl.
De baai van Haapsalu is gaaf, je ziet het stadje liggen en we varen er helemaal omheen om aan de andere zijde de Marina's te benaderen. Na aangelegd te hebben in de 1e marina besluiten we door te varen, het was niet duidelijk of de box vrij was. Hier vinden we een mooie langssteiger, doch de wind is aflandig en de aanlegmanoeuvre is schandalig......Geen schade, geen geschreeuw doch gewoon Kl... vd P!!! 
We tutten ons op en gaan te voet naar 't dorp, zo'n 2,5 km. Leuk en gezellige sfeer met een dorp wat in de 'steigers' staat, daken / goten/wanden volop in de renovatie. Na zo'n 5 restaurants bekeken te hebben slagen we bij een soort van family-Italiaan. We eten risotto, ravioli en carpaccio van biet en veal. Als nagerecht  genieten we van de creme brule, tiramisu en een ijsje van limoncello, kortom een heerlijk verjaardagsmaal. 
Thuis een afzakkertje en boekje waarna we om 2345 te kooi gingen en 10 uur aan een stuk de dag in sliepen. 

Voor Victor bestond de dag vooral uit het lekker slapen en binnen niksen. Totdat de zon opeens te voorschijn kwam, daar was Victor ook. Zoals al gezegd 5 tentjes en toen pas de juiste. Al had ik best zin in een hamburger met een roze broodje! Wat opviel waren de vele Amerikaanse auto's! Een hype, zoals we dachten. 

 
 

1 opmerking:

Helena zei

Helena Google. Wat een fijne mail. Het is nog vroeg maar soms zie ik spoken .... wat een byzondere verjaardag Dianne! We zijn blij dat Victor goed is aangekomen en jullie nu een goede bootsman hebben om het schip in de was te zetten...Hier alles okay, Leo eet goed zodat hij hopelijk wat meer vet op de botten krijgt. Blij dat jullie weer in de bewoonde waterwereld zeilen. Jullie avontuur activeert oude herinneringen! Veel liefs van allebei dag Mapa