dinsdag 18 juli 2017

Riga 17 juli

Om 04.45 uur vertrekt Victor heel stilletjes uit de boot. We hadden een wekker gezet, maar die was niet nodig.... R en ik draaien ons weer om en slapen weer verder.
Ook in Riga moet een keer gelopen worden. Het valt deze ochtend zwaar; worden we gestraft voor het doorzakken vanwege met Victor (laatste avond) of is het de omgeving? Het rondje is niet top: 3 x hetzelfde rondje door een park en als we verder lopen komen we in het 'echte Riga'; dwz de oude systeembouw, hier is geen rijkdom, maar zie je de achterkant van de stad en D voelt zich gelijk ongemakkelijk en is blij dat ze er niet alleen loopt.
Terug op de boot is de wasmachine klaar..... snel een volgend wasje en maar hopen dat we het tussen de buien droog krijgen. 2 x gaat het dekbed van de lijn, maar uiteindelijk wordt het toch droog!
Het weer is dus erg wisselvallig en fris. Als we denken dat het wel even droog blijft pakken we de fiets en gaan op zoek naar de dichtstbijzijnde supermarkt die we op Google Maps hebben opgezocht. Echt super handig. Binnen 5 minuten staan we in een hele grote 'Rimi', met een assortiment en luxe dat we al weken niet meer hebben gezien. (Maw het lijkt wel een grote AH!). Dat is wel heel lekker dus we slaan even goed in; Victor heeft namelijk (met ons) een behoorlijk gat geslagen in onze snaai-voorraad:).
Na een stevige lunch op de boot pakken we de fiets en gaan weer op pad. Het plan is om de 'nieuwe wijk' per fiets te verkennen. We staan regelmatig stil bij prachtige Jugendstilhuizen. Ook wilden we kaartjes regelen voor de opera of een concert vanavond, maar helaas opera en concertgebouw alles heeft 'holiday'. In augustus zijn er wel weer voorstellingen, maar wij hebben pech. Dan maar even een koffietje. We hebben ons net geïnstalleerd als er een lekkere band begint te spelen, vervolgens komt de 'Copenhagen showband' weer aanlopen, dus we zitten weer 1e rang en overdekt. Dat is nog lekkerder als het enorm hard gaat regenen en deze keer houdt het aan. Onder de bomen blijft de band doorspelen en wij vermaken ons met mensen kijken en de muziek. 
Na verloop van tijd willen wij toch ook weer verder, scoren een paraplu en gaan vervolgens op zoek naar nieuwe hardloopschoenen voor D! Ook dat lukt in een groot overdekt prachtig gebouw met allemaal hippe zaken. Met de beste Nikes die er zijn volgens de mevrouw gaan wij er weer vandaar. Lekker op de fiets naar de boot waar we 's avonds voor het eerst deze vakantie een filmpje kijken.

 

  

Geen opmerkingen: