woensdag 24 juli 2019

Mutriku -Ondarroa


Uitslapen na een gebroken nacht (R), zware regen en een stad in feestsgedruis, maar om 10.00 lagen we baantjes te trekken in het natuurzwembad. Heerlijk ‘cruisen’ zoals Dianne zegt, en jawel de 10 baantjes werden volgemaakt. Terwijl we dit deden “genoten” we van een bizar tafreel van dronken, zeer dronken mannen die even dachten te urineren......jawel op een pad en hierna gingen zwemmen om weer “mens” te worden. Wij konden vanuit het water loeren en hoefden niet via zijn “pis” het water uit. Maar ach zeiden we later, ook wij zijn jong geweest. Vanzelfsprekend deden wij nooit dit soort zaken maar dronken ook wel een biertje. 

We staan hier versteld van de enorme vissen die hier worden gevangen. Grote tonijnen en andere vissen. Zware kerels moeten ze vaak met 2 ma dragen, zo zwaar. Robert heeft inmiddels een tonijnhengel aangeschaft. Het wachten is nu op Lennard en Kay .. de verwachtingen zijn hoog gespannen!





In deze haven stikt het van de Fransen. Zelfs de havenmeester spreekt ons aan in het Frans (bon bateau). Is wel even schakelen met het Spaans, we komen er niet echt uit! De Fransen gaan allemaal al vroeg varen, wij hadden een lekkere zondagse brunch aan boord en maakte plannen voor de middag. Eerst paar krantjes downloaden via de haven WiFi  en dan met de bus naar het naburige dorpje, hier zouden we met de Zeerob niet in kunnen, maar ‘t zou wel een mooi stadje/dorp zijn. (Van het fietsen zagen we af; enorme hoogteverschillen hier). 
Na 30 minuten wachten bleken we niet bij de juiste halte te staan......jammer! Bus had een omleiding vanwege de feesten.... Twee aardige oude dames zagen ons wachten en spraken ons aan. De een konden we goed verstaan en wees ons de weg, van wat de ander vertelde verstonden we geen woord: Baskisch denk ik. We liepen volgens de instructies naar de centrale bushalte en zagen tot ons genoegen meer wachtenden, hij zou dus toch gaan. Het dorpje was 10 minuten rijden a € 1,80: Ondarrea. Een geweldig mooi dorpje, de rivier was prachtig ingezet voor locale vissers en jachtjes. Daarnaast was het een zeer drukke vissershaven, wij zouden er wel kunnen liggen maar dan aan langelijnen en met schuurplanken, doen?? 
Om 1700 waren we terug en genoten van het chillen, ik ging met RVS poets aan de gang. We hebben links en rechts wat roest uitslag, het ankerbeslag tm de 1e scepters zijn weer clean, nu de rest nog. In mijn domein de berging heb ik wat zaken veranderd zodat we bij zeer zware zeegang ook alles overzichtelijk hebben hangen. Heerlijk zo een beetje klussen. 

  






‘S Avonds belandden we na een wandeling op een terras, Het is echt opvallend hoe  relaxed ze hier met kleine kinderen omgaan. Om 22.30 ‘s avonds zijn ze nog gewoon buiten aan het spelen, hebben vrijwel altijd lol.. Ze gaan mee uit eten, zitten er bij als hele gezelschappen lekker op het terras zitten. De ouders zijn heel relaxed, je hoort geen onvertogen woord, niet van de kinderen en niet van de ouders, maar ziet vooral veel plezier. Wij hadden weer veel te kijken onder het genot van 2 wijntjes voor € 2,50. Ook hier!





Gisteren tbv onze lezers een filmpje gemaakt, dit tijdens het overpeinzen dat we nichtje Milou volgend jaar pas weer zien. Maar ze zal het goed maken, een zelfstandige meid.

Compilatie van de mooiste momenten tijdens varen:
HTTP://www.youtube.com/watch?v=EelvndvNMy8


Geen opmerkingen: