woensdag 17 juli 2019

2 dagen aan de wal, San Sebastiaan


Het is vroeg!
Bij Vic gaat om 0300 de wekker: hij gaat de 4-daagse lopen met nog 7 man van het RAS dispuut. 4 dagen 50km, een aanslag op het lijf, maar er is zin en er is getraind. De shirts moesten door Pa’s gesponsord worden, volgend jaar lopen voor ander goed doel RAS!

Ook wij zijn vroeg. We hebben leergeld betaald en gaan nu rekening houden me de siësta. Dus of op tijd weg, of pas na 17.00 uur. 
Om 0900 lopen we naar de bus, voor € 1,80 pp zijn we met een halfuurtje in hartje San Sebastiaan met een geweldige temperatuur om deze stad te bewonderen. Het is er heerlijk, rustig, schoon en prachtige architectuur. Vanzelfsprekend is er na zo’n busreis behoefte aan een bakkie en een gezonde “wortel/appel/gember” juice. Hierna gaan we gezellig aan de boemel, we lopen door winkelstraten en kijken onze ogen uit naar wat een fraaie stad het is. De inwoners vinden het DE mooiste stad van de wereld. Wij als zeilers gaan natuurlijk even naar de haven, tja altijd leuk. Het is een mega volle anker baai met volop schepen. Daarnaast zijn er 2 kleine havens waar vooral de populaire visserssloep ligt, we hangen een tijdje rond en genieten van al wat er zo in zo’n wereldstadhaven gebeurt. 
Vanuit de oude haven belanden we in de oude-stad, we lopen even de prachtig catedraal binnen en de mis is in volle gang, net Nederlands.....de intonatie etc. Je zou zo in het Nederlands kunnen deelnemen, beetje mompelen en DONE! Maar wij gaan weer en komen bij een geweldig mooi zaakje en eten er pinchos en een heerlijk glaasje wit.... genieten. De eettentjes zijn hier echt top, verrassende hapjes. En dan ook nog eens heel betaalbaar.
Rond siësta-tijd (uur of 15.00) nemen de bus terug. De stad is binnen een half uur uitgestorven. De bus overvol. We gaan aan boord lekker chillen. Ik wilde alle ruimten onder de vloer nog een keer zuigen en schoonmaken en ook de storelijst (document waar alles licht) afmaken. 
Na gedane arbeid moet het lijf rusten en wordt er gelezen in Dan Browns “oorsprong” en “ster van het noorden”. Afgewisseld met een verkoelende duik vanaf de boot. En er komt nog een parade langs. Een boot muziekanten, met ook nog nonnen aan boord, begeleid door allerhande bootjes. We komen er niet goed achter wat het is/was; in elk geval erg feestelijk
Om 1700 staat de havenmeester aan de boot voor de Code-0, deze kan morgen om 0900 gebracht worden met furler. Geweldige vent! Dus de conference call met de collega’s zet ik om 0730! We zitten nog tot laat in de kuip; een heel nieuwe ervaring op deze Zeerob ervaren we (vorig jaar nooit ‘s avonds buiten gezeten :))



   

  










17 juli. 0645! Wekker.....WHY??? Conf.call met Paul & Manon, nuttig en gezellig. Hierna om 0830 met de havenmeester naar de zeilmaker, 20 minuten rijden in de spits. De Spaanse havenmeester en chauffeur toetert veel; dit blijkt communicatie te zijn. Bij de zeilmaker spannen we de code-0 op en rollen hem uit tbv de reparatie, in de middag ophalen. Prima geregeld.
Dianne gaat ondertussen hardlopen..... dat is afzien hier op de berg....
Vandaag willen we San Pedro verkennen, aan de overkant van de rivier. We laten ons overzetten met een de ‘ferry’ (een sloep). San Pedro viel ons nogal tegen. We werken ons boodschappenlijstje af en steken daarna weer over. Met de lunch zijn wel al weer in het ons vertrouwde San Juan! De rest van de dag zijn we in en om rondom de boot. Robert heeft nog een afspraak met de havenmeester, laat zijn achillespees (en zo)  masseren, de fiets komt uit het luik en Dianne gaat boodschappen doen. De Spaanse conversatie met de mevrouw van de groentewinkel komt aardig op gang; we hebben toch best veel geleerd van Alex! Kortom een lekkere rommeldag. Morgen vertrekken we naar een volgende bestemming.....

Geen opmerkingen: