maandag 15 juli 2019

Coast Path Falmouth

Vandaag blijven we liggen. We hebben zin om de omgeving te verkennen en behoefte aan beweging. In een gids zagen we een wandeling staan: met de bus naar Helford Passage en dan via het coast path in een 10 mijl lange wandeling terug, ongeveer 16 km. Daar hadden we wel zin in. Temeer omdat je tussendoor ook nog langs leuke eettentjes komt.
Er loopt in deze omgeving een circa 1000 km lang kust pad langs de ruige kust van Cornwall. 
Dus wandelschoenen aan en op zoek naar de bus. Rond half 11 zaten we in de bus. De bustour was een belevenis op zich. Door allerlei hele smalle weggetjes, we zaten met samengeknepen billen in de bus. Vaak muren aan beide zijden, volledig begroeid. Geen gelegenheid om elkaar te passeren. Maar wonder boven wonder hoefde maar 1 x een auto terug voor ons.
De wandeling was werkelijk ge-wel-dig. Het weer was geweldig. Kortom we konden ons geluk niet op. De foto’s geven een impressie. Onze benen kregen het wel zwaar te verduren, want het was vaak klimmen en dalen, door uitgestrekte weiden en dat weer over de keien, maar de tocht en de vergezichten fenomenaal. Na een paar mijl, kwamen we al bij een gehuchtje met veel bedrijvigheid, en waar ze ‘famers-icecream’ verkochten. Daarna uren niets maar tegen een uur of twee zagen we een bord dat ons naar een hotel wees en waar we heerlijk konden lunchen. De enorme tuin bleek een Horus botanicus te zijn en had allerlei prijzen gewonnen! Daarna weer verder, dat viel wel weer zwaar....Uiteindelijk zagen we rond een uur of 16.00 Falmouth weer liggen... 
Hieronder wat foto’s
   

  

7








Geen opmerkingen: