maandag 10 augustus 2015

9 augustus

We liggen aan een chartersteiger in deze haven van Warnemunde. Gisteren was wisseldag, kwamer er een hoop boten terug en werden boten gecheckt (duikers in het water om eventuele schades te ontdekken). Vandaag vertrekken de meesten. En dat gaat niet altijd even handig. Met verse broodjes en zon in de kuip genieten wij van alles wat er om ons heen gebeurt...
Na alle drukte van de stad gaan wij vandaag naar Fehmarn, een Duits eiland,  zo'n 35 mijl. We vertrekken met een hoop andere schepen, windjammers en voor de haven ligt een blusboot van de Feuerwehr een demonstratie te geven. Het is een heerlijke tocht, weinig wind maar met de Code Zero, ons lichtweerzeil, proberen we de 4 knopen te halen. Ik  ben vandaag  ook begonnen in ons duik-theorie boek. We moeten toch een aardig boek doorwerken voor ons duikbrevet en hebben huiswerk van de instructeur voor onze eerste les.
R verzorgt de lunch zie foto. Goed gevulde omelet (met prei, uitje, tomaat, kaas,  spekjes, parmaham en wat al niet meer), een tomaten- en komkommersalade en het stevige Duitse brood. Als je al zou denken dat het afzien is op een boot, nou dat valt best mee!
Tegen zessen naderen we Fehrman. Weer een heel ondiep geultje....maar  het gaat allemaal goed. We vinden een prachtig plekje, met uitzicht op een soort binnenmeer, de Oostzee en het eiland. Het maakt dus niet uit hoe laat je komt om weer een mooi plekje te krijgen (veel Duitsers vertrekken al als wij nog op 1 oor liggen....).
Vandaag staat een pastasalade met spinazie en zalm op het menu (ik kreeg van Annick de opmerking dat er maar weinig gekookt wordt deze vakantie vandaar dat ik het even meld) en daarna hebben we nog een flinke wandeling gemaakt over het eiland, met een leuk stadje een grote vissershaven en veel technische/zeil/watersportzaken) en afgesloten met een drankje op een mooi terras aan de haven. Kortom we besluiten een dagje te blijven liggen en morgen het eiland verder te verkennen.







Geen opmerkingen: