maandag 3 augustus 2015

3 augustus dagje Hiddensee

Vandaag blijven we liggen en het belooft een heel mooi en sportief dagje te worden. We starten met een stuk hardlopen. Het is zo mooi hier dat we af en toe even moeten stoppen om ons heen te kijken (of een paard en wagen te laten passeren (geen auto's hier) of even bij te komen van de af en toe wel erg steile stukken..). Het is een soort Vlieland maar dan toch weer heel anders. Heel smal zodat je soms aan de ene kant zee ziet en de andere kant het 'boddengewasser' met alle eilanden. De huizen zijn behoorlijk groot en koloniaal, ook vakwerkhuizen. Veel zandwegen, ook in de dorpen. Kortom een heel apart sfeertje. Er wonen hier veel kunstenaars wat ook bepaald sfeertje meebrengt.
En het  is vandaag voor het eerst korte broeken weer zo'n 21 graden (niets vergeleken bij NL). Echt super..  Na het ontbijt genieten we nog lekker een tijdje van zon, havengebeuren (het waait vrij hard en er vertrekken en komen veel boten; altijd vermaak..). Rond het middaguur  springen op onze fietsjes en verkennen het eiland verder. We bekijken alle (3) dorpjes, en een groot deel van de winkeltjes/galerien en laten een en ander op ons inwerken. Ondertussen krijgen we bericht uit nl dat Lennard ook in Heeg zit en de dames aan het rondvaren is, helemaal leuk.
Tegen de tijd dat we zadelpiijn krijgen zijn wij bij de boot en vinden we  het wel welletjes. Tijd voor een biertje, boek en een plan voor morgen, lekker kokkerellen en dan wellicht nog even naar het strand? 






Geen opmerkingen: