dinsdag 11 augustus 2015

10 augustus ligdag Fehmarn

De dag begint met een prachtige hemel, BLAUW.....en de hardloopspullen aan. We starten in de haven en gaan er in hoog tempo vandoor, Dianne gaat haar eigen ronde en ik doe van de 6 grond oefeningen er om de 1,5-2 km 12.....uiteindelijke doel in de run 50 keer! We lopen om de Fehmarn baai en naar het nieuwe jachthavencomplex met zeer veel vakantiehuizen, hotel, zwembad, boulevard etc. prachtige  run en schieten ook een foto van onze jachthaven waar de Zeerob buitenop ligt (ff inzoemen). Na deze run is het ochtenprogramma lekker genieten van ontbijt, Dianne fietste even op en neer naar de bakker, en  een krantje (downloaden) in de zon. 
Naast ons kwamen Nederlanders met de Zeezot, een bijna zusje van ons. Het was een alu Koopmans 40, 1e vakantiedag....wissel in Heiligenhafen. 
Na de lunch, een voortreffelijke pastasalada waren we weer vol energie voor een verkenning over het eiland. Op de fiets naar Puttgarden, zo'n 9 km verder bij de veerhaven naar Denemarken Roby. Aangekomen bij dit punt bleek er een soort van "botervaart" grote, zeer grote voorraden drank werden gekocht op een drijvend 'dranken-eiland' van Scan. Shiplines"......bestaat dus nog steeds even trip je maken om goedkoop drank te kopen.
We fietsen over de Oostzijde terug en genieten van de prachtige vergezichten en de bermen die vol mat bloemenstaan. We stoppen nog even in Burg voor de boodschappen en zitten rond 1900 aan een biertje in de kuip. 
Fehmarn blijkt een haven te zijn waar veel Nederlanders overwinteren met hun schip, we zien hier in de haven 4 hollanders het schip gereed maken om op de kant te plaatsen. Er is een prima werf en dito winkels om de nodige zaken te kopen, hier vindt ik mijn 'haak' voor moorings......da's handig!!!
Planning is rond voor de laatste week: ankeren, Kiel, Rensburg, Cuxhaven...zaterdag Dianne met de trein. 
Op afstand volgden we het 'kamerproject' Lennard: 2e kostverlorenkade 140 C tm 2e week januari. SNIF,SNIF

Geen opmerkingen: