vrijdag 14 augustus 2015

13 augustus Kiel => Rendsburg

Vandaag gaan we afscheid nemen van de Oostzee en het Kielerkanaal op. Dianne gaat nog even brood halen; een flinke fietstocht naar de dichtsbijzijnde supermarkt... maar dan heb je wel een hele mooie supermarkt, zo groot heb ik ze in Nederland nooit gezien. En dan kom je weer met heel lekkere dingen thuis! Robert gaat nog even aan zijn spieren werken en daarna richting de sluizen. Je hebt hier 2 sluizen  de oude en de nieuwe en de oude wordt meestal gebruikt voor jachten, maar... die is dicht. We roepen op en moeten blijven liggen. De beroepsvaart gaat voor en wij krijgen bericht wanneer we er in mogen. Twee uur later drijven we met heel veel andere jachtjes nog steeds voor de sluis want elke keer doemt er weer een ander schip op. We zijn blij dat we maar tot Rendsburg gaan vandaag.
Uiteindelijk mogen we er dan toch in en dan zijn we wel heel nietig in zo'n enorme sluis. Achter ons meert een andere boot af die in onze thuishaven aan dezelfde steiger ligt. Klein wereldje weer...
Eenmaal door de sluis gaat het snel. Op de motor zo'n 35 km naar Rendsburg. Heerlijk weer, lunch van heerlijke wraps met zalm, kruidenkaas en komkommer... Tegen vijfen liggen we in een box, naast andere Nederlanders. Zij hebben in 4 weken al 1600 mijl afgelegd (oeps, wij 360 in bijna drie weken...) en zijn via de oostkant van Zweden en toen door Zweden via het Gothakanaal gevaren, ook een leuk  idee! We maken nog even een ommetje om te pinnen.  Omdat het bjjna de laatste avond is van Dianne en we weten dat we je bij het havenrestaurant heel lekker kunt eten en we ook nog het laatste tafeltje kunnen krijgen gaan we weer eens lekker uit eten.
Morgen om 08.00 uur vertrek voor de rest van het Kielerkanaal (totaal 100 km en om de 0,5 km staat waar je bent. Daarna door de sluis naar Cuxhaven waar Dianne zaterdag de trein naar huis pakt.





Geen opmerkingen: