zaterdag 1 augustus 2015

1 augustus Dagje Trelleborg

We hebben heerlijk geslapen na de chili con carne van gisteravond (wilde Robert nog effe kwijt). Maar vanaf vandaag wordt het hier ook zomerser. Voor vandaag is de hele dag zon en 18  graden voorspeld.
We ontbijten voor voor het eerst buiten in de kuip in de zon, uit de wind..... heerlijk. De ochtend staat in het teken van lekker lezen,  beetje poetsen, de boot verleggen naar een mooi plaatsje  en lekker genietten van het leven in de haven. Na de middag springen we onze fietsjes en verkennen Trelleborg. Een prachtige tocht langs mooie Zweedse huizen, duinpaadjes etc. Trelleborg  zelf viel ons nogal tegen. Veel veerboten, containerschepen. Maar het centrum was niet erg gezellig en ook heel rustig.Wel een paar handige winkels gevonden voor wat bootzaakjes en een hele mooie supermarkt. Kortom: missie geslaagd. 
Andere wetenswaardigheden: Robert heeft inmiddels het eerste proefexamen van de duikcursus met succes gedaan. Dianne is weer in een nieuw boek begonnen. Na een hele dag puzzelen weten we hoe  de  stroom werkt op deze kade (....). We zijn overgestapt van House of cards naar Band of Brothers (iets  ander  genre). Deel 2 van house of cards doet het niet op onze dvdspeler (cd  schijn blue  ray te zijn of zoiets. Vandaag allebei voor het eerst een korte broek aan gehad. Morgen gaan we Zweden verlaten en richting Rugen. Vandaag heerlijk noedels (pakje uit het luik) met bij elkaar verzamelde Zweedse wokgroenten gemaakt; deze mag op het menu blijven.
En nu springen we nog even op de fiets voor een - voor deze  vakantie - laatste  rondje in Zweden.

Geen opmerkingen: