zaterdag 1 augustus 2015

31 juli malmo=>Trellerborg


Na een ontbijtje gingen we op de motor richting "The Bridge", middenstuk zo'n 55 meter doorvaart en ernaast 35, dat was t' doel. We liepen er lekker door, 6-7 knopen, net aan de wind. Na de brug zouden we de zeilen hijsen en mbv 3 waypoints naar Trellerborg varen. ware wind tussen de 19-24 knopen wat schijnbaar een 6-7 over 't dek gaf. We voeren dicht langs het windpark, hoog op de hand. Ik moest van Dianne zo hoog mogelijk lopen ivm een ondiepte, goed gezien van haar..... Deed mij denken aan Nederlanders in Rodvig die op de rotsen gevaren waren, wat een VolvoOcean zeiler overkomt kan ons ook overkomen. De digitale kaarten moet je hier in zweden / denemarken volledig uitzoemen om te kijken of je koerslijn 'schoon' is. Na het ronden van dit waypoint ging de knik in de schoot, dus stuiven met zo'n 8-9 knopen SOG (Speed on Ground). Rond 1700 kwamen we aan en zagen geen lekkere box dus ketste we de Zeerob tegen 2 palen en voeren met de rubber naar de steiger. ' S avonds zijn we de wal gaan verkennen, we liggen in de jachthaven van Trellerborg, zo'n 3 mijl verder. Trellerborg is een grote haven voor vracht en personenvervoer naar 3 verschillende bestemmingen. 
We waren blij verrast nog te zien dat de kermis en de markt open was, heerlijk even overheen gelopen waar we ons een met de 'bevolking' voelden.....NIET dus. Genietend van de huizen en de gezellige sfeer van 'vakantie' wandelde we stevig rond. 
Wind ging liggen, temp. vandaag was ruim 14 graden, met de 4 lagen kleding incl. warmtegoed was het een confortabel zeildagje. Morgen blijven we liggen en gaan op de fietsjes de omgeving verkennen.



Geen opmerkingen: