woensdag 12 augustus 2015

11 augustus

Vannacht heeft het enorm  geonweerd. Tegen de tijd dat wij wakker worden is het droog en komt er een voorzichtig  zonnetje. We maken de alles zoveel mogelijk droog in de kuip en dan is al snel weer lekker. We kunnen hier mooi even tanken (geen rode diesel, maar wel een bon vragen). (Dianne zit net een boek te lezen 'Dat neemt niemand je  meer af' van een paar wereldomzeilers die in Zeeland voordat ze vertrokken een klein beetje (rode) diesel kochten van een visser om de pomp te kunnen halen en gelijk werden  aangehouden door de douane...)  
Daarna hebben we een heerlijke zeiltocht. 
Om 13.00 uur even gebeld met Lennard na z'n eerste nacht in zijn nieuwe huis en woonplaats. Inmiddels ingeschreven bij de gemeente, had hij al gefietst door het Vondelpark en nu de stad aan het verkennen. (waar hij zijn fiets had neergezet was op dit moment wat onduidelijk ..). Woensdag begint hij met een soort introductie bij Zusje en dan aan het werk!
Ons doel was een haventje tussen Fehmarn en Kiel maar als we daar in de buurt zijn hebben we nog helemaal geen zin om naar binnen te gaan dus  varen we door. (We waren ook van plan te ankeren maar ons boek is al wat verouderd en inmiddels is op die plek een grote jachthaven gekomen.) We hebben lekker gexperimenteerd met de zeilen, code zero, grootzeil we werden er uitgeloefd door een iets kleiner schip en dat zette ons weer op scherp. Dus na wat aanpassingen gedaan en toen lieten we ze al snel achter ons. Robert verzorgde weer een uitstekende lunch. Tegen 19.00 waren we in Stein/Wentorf een klein haventje aan de kust vlak voor de Kielefjord. Heerlijk zeildagje. We kregen nog de slappe lach van een Duits gezin die een paar boxen naast ons kwamen liggen en waarvan de man erg grappig was en continue zat te vloeken (op  zichzelf en op een leuke manier hoor) en zijn vrouw vond het uiteindelijk ook erg grappig. (Veel te grote  box, eerst mist hij een paar keer de paal als hij een lijn gooit, dan gaat hij naar voren blijkt de lijn te kort en beginnen alles weer op nieuw. Gratis cabaret. Vanavond hebben we een genoten van het  'knoblauch Hahnchen uit Fehmarn, met gebakken aardapeltjes en een rijk gevulde salalde. Smullen weer.


Geen opmerkingen: