vrijdag 14 augustus 2015

14 augustus Rensburg =>Cuxhaven

WEKKER, 0730....wie eerst onder de douche... om 0800 gaan we de box uit. Thee in de hand en richting kanaal voor de 65 km nog te gaan. Bij de bocht ligt een model Potvis met een man die de duim omhoog heeft en een lijn, wil een sleepje naar Brunsbuttel....doen! en dus sleepte wij deze man tot Brunsbuttel, 400 toeren meer voor de zelfde snelheid... Om het uur wisselen we en doen tijdens dit uur ieder ons ding, contacten in de iphone opschonen, lezen, luisterboek....vanalles om de tijd te doden. Het Kanaal is 80% vd tijd saai....
Om 1400 kwamen we bij de sluis, gooide onze sleep los en konden direct de bb sluis in. Altijd stootwillen in het water zodat je op het ponton kunt springen om de lijnen te nemen. er liggen naast de sluismuren soort van vlotten van zo'n meter dik hout en 2 meter breed. Springen gaat prima, meestal liggen er rubbermatten op. Eenmaal op de Elbe ging de Code Zero omhoog, hadden we in de sluis aangeslagen en hadden nog een uurtje stroom tegen waarna hij heerlijk  mee ging lopen en we uiteindelijk 8,5 knoop liepen voordat we Cuxhaven in draaiden. We mochten een vrije box zoeken met een groen schild.....opvang door 3  kerels, top!
In de haven sprong Dianne direct op de fiets richting Statioin......helaas missie mislukt...Morgen beter om 0930 gaat de trein, vanaf de haven tot het station is het zo'n 2.5 km. 
Cuxhaven is een heerlijke zeehaven, vanallles te doen, klussen aan schepen en veel schepen liggen verlaten te wachten op een bemanning die het schip naar de thuishaven brengt.
Een dag met geen leuke app's melde Dianne nog....



Geen opmerkingen: