zondag 9 augustus 2015

8 augustus 2015 ligdag Rostock & Warnemunde

Na een zeer lange hardlooptrip, 10+......Dianne liep voor.... ging voortreffelijk in een lastige omgeving. Lastig in de zin van je loopt je telkens vast, toen maar 3 km naast een soort van doorgaande weg gelopen. Door zo'n loopje zie je prachtig de wijken, daaar zie je dat het hier in "oud" Oost Duitsland goed gaat, prachtige huizen en dito auto's. Na een verdiend ontbijt en het regenfrontje afwachten halen we de 'serre' van de buiskap en gaan naar de havenmeester. Betalen en naar het pont om met de trein "S-bahn" naar Rostock te gaan. Het kaartje wat we moesten kopen voor het veer tussen ooste en west Warnemunde 2 E elk... was een klus, toen moesten door de pond kaptein en een maatje alle kaartjes gecontroleerd worden......dus kostte een extra pont wachten.  Hier zie je nog oud denken...voorbeeld aan A'dam nemen denk ik, zeker op een dag als HanseSail. We lopen over een volle kade zo'n km naar het perron, ook hier weer verbazing. We moesten een kaartje kopen voor exact de goede tijd! Dit terwijl iedere 7 minuten de boemel naar Rostock ging. Uiteindelijk was om 1355 de familie in de trein, zitplaatsje en een 25 boemelen. 
Rostock was stil.......waren wij alleen oppad? We vonden algauw de weg naar 't centrum, 2 km lopen, kan er nog wel bij. Het centrum was een verademing, een lekkere lunch op de NeuMarkt wachte ons met uitzicht op het RatHaus, wederom een byzondere 'roz' gevel. De tappas viel goed, toen de winkelstraat door en naar de haven, hier hebben we heerlijk genoten van het leven op de kade en op de rivier. Het leuke is dat men zeer veel kramen heeft, echter leuk en gezellig vormgegeven met totaal andere 'snack's' dan in NL. De hele haven afgelopen hield een tractatie in, een apperol sprits, op de oude markt. Na deze heerlijk intermetzo liepen we naar de trein om uiteindelijk om 1900 in de haven te zijn. 
In de haven zagen we een mooi steakhouse, de iphone gaf aan 22000 stappen gelijk aan 25 km.......dan mag een kleine steak wel, VOL! Dus even wachten in de Sharkbar met een glaasje Rioja. de steak die we  om 2130 kregen was de kleinste 180 gr......heerlijk. Na deze uitspatting gingen we tevreden te kooi en besloten om deze kust vaker te bezoeken. 
Duidelijk is dat de "duitsers" bij ons niets meer te zoeken hebben....de gastvrijheid, de compleetheid de charme van het water..........daar is helaas het IJsselmeer niets bij. 






Geen opmerkingen: