dinsdag 4 augustus 2015

4 aug Vitte =>Ralswiek

na een heerlijk ontbijtje in de kuip, zon en wind waren heerlijk vertrokken we om 1100 na het 1e kopje Nespresso......
Dianne had een route op de plotter uitgezet waardoor we met een 'slakke' gang door de Bodde voeren, zo'n 4,5 knoop. Om beurten hadden we wacht en tussendoor lazen we de boeken uit... zo'n E-reader is toch een uitkomst...63 uur, 2,4 pagina's per minuut wat een wetenschap. De E-reader  verandert ook het spel van betalen, bij Amazone krijgt een schrijver betaald voor 't aantal gelezen pagina's... Da's een nieuwe wereld voor de schrijvers. Naast het lezen van roman's e.d. studeren we ook voor de duikcursus en offshore sailing. Na aankomst in een zeer rustige haven gingen de fietsjes de wal op. Na zo'n 3 km in de  buurt was het besluit een dorp verder te gaan, na het eerste kolletje van 13% draaide we om... da's te heftig voor de fietsjes zowel omhoog als vol in de ankers naar beneden. Wandel schoenen aan en een mooie tocht door het park waar bomen van ruim 200 jaar stonden, zo ook de magnolia die we aan de Kerkstraat hadden... was hier toch zo'n 200 jaar geworden, de stam zou dan door de keuken gegroeid zijn. Laten we eens afwachten wanneer deze bij Hanneke en Carel om moet ivm de grote.
Regelmatig appies van het stel in Heeg, leuk om te zien dat er zoveel plezier is. Len is er ook gearriveerd voor 2 dagen.
Vannavond zijn we naar een live voorstelling geweest van Storebreker, een piraat die hier in de 13e eeuw leefde. Tijdens deze show met zo'n 120 man en 30 paarden 3 schepen etc bleek dat er in de oostzee en baltische zee veel handel gedreven is en dito oorlogen/piraterij geweest is. Echter de 1,3 uur voorstelling die we hebben gevolgd was leuk, er na vluchte we we in de pauze voor de regen.

 

Geen opmerkingen: