vrijdag 14 augustus 2015

12 augustus Stein=>Kiel

Een prachtige ochend, strak blauw! We zouden stukje gaan rennen, 10 km was 't doel. We liepen over de dijk langs een prachtig stuk natuur met schitterende vakantiebungalows, allen verschillend. Na zo'n 5 km keerde we om en liepen het zelfde stuk weer terug echter over een pad wat dicht tegen het strand lag en langs de huizen (gluren bij de buren). Na deze ochtendrun was het lekker in de kuip ontbijten en chillen met kopje nespresso. 
Rond 1200 voeren we op voorzeil richting Kiel, het liep 3 mijl maar het was een prachtige tocht. In de Kielerfjord kom je als je het Kielerkanaal uitkomt en dan is direct de tractatie daar! DE OOSTZEE. 
We gaan in de Sportsboot Jachthaven "Dustenbrook" liggen 3e 'becken' liggen de 4e is voor de Miljoenenjachten...
We krijgen een mooi plekje en kijken zo op de haven uit waar veel activiteit is van het komen en gaan van Cruiseschepen tot en met roeien in een 4 of skiffs.
Na het schip afgemeerd te hebben spreken we een duits stel uit Stavoren aan met een StaverseKotter van 2007....da's nou geen doordacht schip zeg.... De eigenaren waren ex-zeilers en vonden dat ze 20 jaar tevroeg op een motorboot waren overgestapt. Aardig stel. Hierna wandelde we lekker de stad in zo'n 2,5 km verder. Slenteren door de stad, ijsje, biertje.....kortom heerlijke dag.

Geen opmerkingen: