maandag 12 augustus 2013

10-11 augustusGillingham-Medway-river

Opstaan achter de mooring, prachtig rustig. Velen zijn al vertrokken richting London, hebben een prima nachtje voor 12 pond! Om 1200 besloten we de Medway op te varen richting Gilingham, een stadje verder stroom opwaarts. We zeilden en motoren, erg weinig wind en een forse stroom. Er liggen 2 electriciteitscentrales aan deze rivier. In Gilingham aangekomen kunnen we alles tanken naast de sluis, hier blijkt de handmarifoon matig te zenden. We rekenen 90 liter diesel af en nemen ook 5 liter benzine mee. Hierna worden we geschut, de mooring had een matige ligging qua uitzicht......
De fietsen werden genomen en we bezochten Gilingham, vies/arm, Chatam iets minder vies/arm, Rochester mondain! In een locale pub, de enige die enigsinds netjes was een cola op t terras gescoord. Door de hoofdstraat over de berg (valsplat van enkele km's) dalen we hard remmend gedurende 5 minuten af naar Chatam. Hier het centrum van opgezocht en daar rond gefietst, iets beter.... Op de Iphone een tocht bedacht, via de kanalen naar Gilingham, echter deze tocht bracht ons verder van huis naar Rochester. Erg fraai stadje, aan het eind van het stadje, de bordjes opgezocht voor de terugtocht.
Na deze tocht van zo'n 20 km is het tijd voor een biertje in het Club-cafe-restaurant......we zijn alleen.......op de zaterdagmiddag. Het is hier super rustig in Engeland, het lijkt wel of alles al op winter-stand staat. Na 1 biertje lokaal merk, een Ale. Eten we een lekker gemaakte pasta en veroorloven we ons 3 serie's van de Westwind.

Geen opmerkingen: