vrijdag 23 augustus 2013

21 augustus Harlingen Workum



Volgens de planning gaan we om 11.00 uur door de brug. Daarvoor was er tijd voor ontbijt, lezen in het zonnetje inde kuip, of nog even door Harlingen.
Om 11.00 werden we uitgezwaaid door onze buurman met zijn schip waar we allemaal instructies bij hadden. We mochten niet op de reling staan of leunen bij het overstappen, een andere stang was niet stevig, kortom we vonden het maar een mislukte boot. De buurman bleek in de diplomatieke dienst te zitten en ambassadeur in Senegal te zijn geweest.Vandaar de wat ontwijkende antwoorden.
Ik kreeg het roer. Het ging pal in de wind op de motor richting Harlingen. Echt gezellig met twee lezende mensen, maar er was genoeg te zien met vissers die het vaartgeultje kruisten, kruisende zeilboten, veel bootjes, want mooi weer...
Bij Kornwerd was er een brug dicht, werden erlinten gespannen. De sluiswachter vertelde dat er net een auto van de brug was afgereden en dat er nu duikers in het water lagen. Even later konden we toch langs de oostzijde van de brug. Aan de andere kan stond al een takelwagen klaar, maar we zagen verder nog geen auto of duikers. Heel naar als je weet dat er 10 meter naast je in het water van alles gaande is...
Toen door naar de sluis en even later waren we op zoet water. 't Voelt weer als thuis komen het IJsselmeer... De zeilen gingen omhoog en we zeilden lekker aan de wind richting Workum. We moesten nog 2 x uitwijken; 2x een Bavaria die de vaarregels niet kent en niet ten onrechte niet uitweek.....Maar goed; goed zeemanschap kennen we ook... In Workum legden we aan in de kom voor het Sluisje. Robert pakte de fiets en ging even bij Rob langs. Agnes en ik doken in onze boeken en hadden tussen door een hoop te zien bij de sluis! 's Avonds heeft Agnes lekker gekookt met zalmpakketjes uit de oven, gebakken aardappels, broccoli en salade. We zaten nog tot laat in de kuip, alleen werden we ondanks de stinkkaarsjes wel lekgeprikt door de muggen die we ineens weer hebben op zoet water!

Geen opmerkingen: