donderdag 22 augustus 2013

19 augustus Texel - Vlieland


We werden wakker met stromende regen,  donkergrijze wolken.  In de voorpunt was al het besluit genomen om te blijven liggen en ons nog eens om te draaien.  Agnes was al met regenjas en paraplu naar de douches en drijfnat terug. We dachten al over een alternatief programma. Tijdens het verlate ontbijt kwamen de verschillende mogelijkheden voorbij, ecomare, het juttersmuseum etc. Roberts nekharen gingen abrupt overeind staan, daar had hij dus helemaal geen zin in. Zonder verder commubicatie maakt Robert de boot klaar, trok zijn laarzen aan en startte de motor. We vertrokken dus toch, buitenom naar Vlieland.
Dat was best een goed idee. We konden via Noorderhaaks (voor de kenners), dat betekende goed navigeren tussen de ondiepten door richting Noordzee. En richtng de blauwe lucht! We waren nog niet goed en wel op zee en de we hadden een strakblauwe lucht en zon, terwijl boven de eilanden en het vaste land de donkere wolken samenpakten. Toch een goede aktie van Rob. Na zo'n 45 mijl stoven we bij Vlieland de hoek om en liepen we de haven binnen. Hier was het nog echt vakantietijd. Een volle haven, althans voller dan we de afgelopen havens hadden gezien. Opgevangen door de havenmeester en in een prima box.  Gebakken biologische eieren uit de biologische havenwinkel  en biologische spek. Heerlijk! Na zo'n tocht was het 'chilltijd'. Boekje, beetje kijken want er gebeurt altijd wel wat in zo'n haven. 
We zagen nog een flinke aanvaring; door een Bavaria met 4 opgeschoten jongeren werd een groot anker van een platbodem afgevaren; dat gaf de nodige roering. We besloten een flinke wandeling te maken, waarna Robert ons zou traktere. Zo gezegd zo gedaan. Het strand op en een prachtige strandwandeling totdat we richting dorp konden. In de Dorpsstraat onder de warme lampen hebben we nog tot laat genoten van mosselen, tong en een lekker wijntje. Allemaal blij dat we naar Vlieland zijn gegaan.
(en helemaal toen we hoorden dat het in Noord Nederland erg nat is geweest met veel onweersbuien!)

Geen opmerkingen: