zondag 18 augustus 2013

18 augustus dagje Texel


Vandaag blijven we op Texel en kunnen we weer eens uitslapen na een paar dagen achter elkaar vroeg op zee. Vervolgens hardlopen/wandelen, vers brood en zo zitten we rond 11 uur aan het ontbijt. Agnes vaart vanaf vandaag met ons mee en zou om 12.00 uur aankomen. Even later zit ze al aan boord en het weer is inmiddels ook opgeklaard. De zon komt er door en het is zo'n 20 graden. 
Bij de haven hadden we al Tuk Tuks gezien; daar konden we mooi het eiland mee over.. Zo gezegd zo gedaan. Wij melden ons bij ' Anita' die ze verhuurt en even later zit Robert al achter het stuur en de dames achterin. Robert raakt aan de praat over of ze nou veel onderhoud aan die dingen hebben. En de verhuurder vertelt dat als er wat is het meestal de versnellingsbak is... Nou daar kwamen we wel achter. 
Na een proefrondje op de haven gingen we op pad. De eerst stop was al na 500 meter voor een watersportzaak  waar wat harpjes, zeilhandschoenen en weet ik wat niet meer werd ingeslagen. Toen door over de B-weggetjs over het eiland. Het was een prachtige tocht. Af en toe lagen we bijna in de sloot, maar het ging allemaal weer net goed. Schakelen was ook spannend en de dames waren blij dat ze niet te fors geschapen waren, want de vering ... (was die er?) Ook de ruggetjes kregen er van langs, maar met Agnes aan boord maken wij ons geen zorgen.
We lunchten bij Klif 12 in Den Hoorn, gingen daarna door de duinen naar het strand en hebben daar nog even rondgewandeld. Door de duinen en later bossen nog richting De Koog. Af en toe even draaien (het was wat onduidelijk of het karretje achteruit kon...). En Robert testte af en toe of de dames wel bij de les waren door met de versnellingsbak te experimenteren. Via Den Burg en nog wat dorpjes weer terug naar Oudeschild. Veel gezien en een leuke manier om het eiland te zien en veel leuke reacties onderweg...
Aan boord nog lekker geborreld, gekookt, gelezen en verder gelummeld.
Het plan voor morgen is om buiten om naar Vlieland te gaan. Vertrek om 09.00 uur dan hebben we nog stroom mee het gat uit.

Geen opmerkingen: