zaterdag 17 augustus 2013

17 augustus Scheveningen => Oude Schild Texel



Doel was om 0700 over 't strand lekker hardlopen, had een lief tingeltje als wekker ingesteld. Maar wat had ik een slechte nacht pffffff, toch maar direct vertrekken! Om 0730 voeren we de pieren uit, zo'n 8 knoopjes wind. Na een goed lekker ontbijt zijn we gaan zeilen. Gennacker in de boom erop, aan strb, voor de komende x-uren. 
's ochtens pak ik nog even een uurtje, had ik echt nodig!!!!!! 
We maakten vandaag een 'veerhuislunch', broodje zondag! Heerlijk versterkend. 
Het was tot 1400 een schitterende dag, wakkerde lekker aan zo'n 16-19 knopen wind, we liepen soms zo'n 9,5-10 knopen. Afspraak was met zo'n 20 knopen gaat hij eraf, anders waaien de lijken er nog uit. 
Rond 1500 is 't zover, goed plan gemaakt en dit tot uitvoer gebracht! Ging prima!
De fok werd uitgerolt en de speed was 7-7,5 knoop, niet mis en een stuk rustiger, Dianne ging even liggen (slapen denk ik). In deze tijd zie ik een duikboot vergezeld van een jager en een kustwacht bij Den Helder de hoek om komen, altijd bizar zo'n zwarte toren..... Op de GPS stond: type vaartuig "duikers", altijd geinig. Heb maar fotootje geschoten van 't scherm. Vandaag ook veel whatsapp's naar de kid's voor de gein.
Bij Texel stond er een spectaculaire zee, mooi om door te varen. Rond 1600 waren we in de haven en om 1630 was het schip nachtklaar, en wij gereed voor onze wandeling. Altijd leuk om rond te lopen langs de vissers en door het stadje. Rond 1800 gaat het regenen en is het dek donker. 
Deze dag schrijven op als heerlijk zeildagje, liggen naast mensen die ons al 2 dagen volgen.......kijken wie er volgens de AIS bij hen in de buurt vaart.
Morgen uitslapen!! dag start met regen, nu lekker de serre erop en dadelijk een uitzending of 2 van westwind.
Oh ja, boek uit! "een van de jongens", zo'n ongelofelijke witteboorden crimineel.
(aanrader Pa!)

Geen opmerkingen: