donderdag 15 augustus 2013

14 augustus 2013 Oostende



Vandaag is het rustdag, althans we blijven liggen. Toen wij eindelijk wakker werden was de haven al bijna leeg. Je moet ook hier vroeg weg voor de stroom kennelijk. Wij begonnen deze dag weer sportief (hardlopen of een uur stevig doorlopen) en zagen zo al een groot deel van boulevard en de rest van Oostende. Daarna hadden we natuurlijk een goed ontbijt verdiend met verse broodjes. Vervolgens hebben we de boot van binnen en buiten gepoetst en de Zeerob ziet er weer spik en span uit. 
In de haven is er de hele dag van alles te zien, er blijven boten binnenkomen. De 'oude havenmeester' is er weer. Een heel typische man die zo hard schreeuwt dat iedereen het kan horen en het af en toe op cabaret lijkt.
's Middags Oostende in. Het was echt prachtig weer, volop zon (maar die moest wel blijven schijnen!)
We werken ons boodschappenlijstje af en slenteren lekker rond, tot we weer toe zijn aan lekker zitten op de boot. Ook besluiten we niet naar Antwerpen te gaan. We hebben inmiddels zoveel ' stad'  gezien, dat we er nu meer naar neigen om lekker te zeilen en nog wat kleinere plaatsjes aan te doen. Voorlopig vaarplan: Blankenberge, Scheveningen, Den Helder, Texel of Vlieland.
Op de boot genieten we van de laatste zonnestralen, een boekje en alle vertier in de haven.
Robert biedt ineens aan om op mosselen te trakteren en dat laat ik mij natuurlijk geen 2 x zeggen.  Op een heel leuk plekje genieten we van mosselen en tong (R) en van de ondergaande zon.  Vervolgens nog even de stad door, want we horen van alles. Echter dit keer was een soort Jan Smit artiest, alleen dan slechter..., en daar waren we snel mee klaar. De West Wing trok alweer dus nog even lekker gekeken.
Morgen naar Blankenberge. Willen voor deze 8,5 mijl (!) toch wel stroom mee en het plan is om te vertrekken om 08.30 uur....

Geen opmerkingen: