donderdag 15 augustus 2013

13 augustus Ramsgate Oostende


Vroeg uit de veren vandaag. De buren hadden een briefje op onze boot achtergelaten dat ze om 07.00 uur wilden vertrekken. Dat was eigenlijk 2 uur eerder dan wij zelf hadden bedacht. Maar ja, als je er dan toch  uit moet, dan ook gelijk maar gaan. 
Het beloofde een mooie dag te worden, zeilen om hoog en gaan... We lieten Ramsgate vrij snel achter ons. In de verte zagen we al wat grote zeeschepen op de diverse vaargeulen die we loodrecht over moesten steken. 
Dat kost relatief veel tijd omdat dat in ieder geval niet de koers naar Oostende was. We zagen nog een verdwaalde zeehond. Na het oversteken van de tweede geul bleek zeilen geen optie meer. Pal voor de wind, met de stroom tegen, dat zorgde dat we nauwelijks mijlen maakten. Dan maar de motor aan. Al met al was het een flinke tocht, maar dan ook de enige echte 'oversteek' van deze vakantie. Dankzij de buren 2 uur meer stroom tegen dan gepland (....).
Het weer was prima. Langebroek en een warme trui  waren ruim voldoende.
De teller stond om 72 mijl toen we Oostende binnenliepen. Hoe was het ook al weer.... Achter lig je met een boei en voor aan de kant en dat noemen ze dan een box. Na ettelijke pogingen (de boei hadden we zo maar de lijnen bleken een paar keer tekort) hadden we genoeg aandacht van alle buren gehad, en hulp natuurlijk ook. We lagen op een prachtigplekje aan de kade en konden op onze  beurt genieten van alle binnenkomende schepen met aanlegmanoeuvres, stress aan boord etc.
Na het eten nog even Oostende verkend. Er blijkt een festival te zijn met allerlei circusartiiesten die hier prijzen kunnen winnen. We blijven hangen bij een trio dat tijdens het fietsen, handstanden op elkaars schouders kunnen doen en nog veel meer. Bijna te enig om naar te kijken.... Op de boot nog lekker een aflevering West Wing gekeken (of 2 of 3)....

Geen opmerkingen: