donderdag 22 augustus 2013

20 augustus Vlieland-Harlingen



wat is er mooier dan de ochtend op Vlieland, 's avonds mijmeren hoe overleven we Vlieland en dan om 0800 in de benen. Dianne liep lekker zo'n 6 km vanuit het dorp over het Stortemelk, naakt strand en toen de haven. Hoopte een zwemmende Agnes....... Ik liep langs het wad tot het einde vh dorp waar ik het droomhuis spotte!
Om 1030 liepen we richting dorp, lekker ontbijtje, dag had thema "shoppen", we kiezen de hoofdstraat eerst rechts, dan keren, koffie en dan links iedere winkel te bezoeken. De eerste winkel is direct scoren, hierna volgen er vele. We drinken lekker koffie met een stukje taart van Tante Joep. Einde dorp naderen we de 'laatste' winkel......een topper....... Na 30 minuten diverse stukken gekocht hoorde we ' u bent gisteren aangenomen';
score:
-jas voor Agnes
-armband voor Annick, zeer hip ding
-jackje voor Dianne, sjiek
-blousje voor Dianne
en jawel een jackje voor my vanzelf van spijperstof (hippe kip)
Hierna om 1400 trossenlos en naar Harlingen, stroomtegen, wind NW 2-3 en op de gennacker was natuurlijk super. Nog even gemerkt dat bij lichtweerzeilen de handschoenen nodig zijn om blaren te voorkomen........Maar hoorde van de bemanning, eigenschuld, niet zeuren! 
In Harlingen prachtig plekje in de oude haven, waar we laat aten en nog een Koffie met Tia in de stamkroeg van de plasjes namen werd het laat.........met ongelofelijk veel lol (voor de insiders.......)

Geen opmerkingen: