woensdag 14 augustus 2013

12 aug p> ramsgate canteburry

12 augustus Dagje Ramsgate and Canteburry

Het stadje Ramsgate is zeer de moeite waard, de havenkom met al het vertier en de mooi gebouwde 'vesting' met al de winkels en erboven de leuke pittoreske restaurantjes keken ons vragend aan. We bleven nog een nacht, de 30 pond per nacht is nodig voor het vele onderhoud wat er structureel moet gebeuren aan zo'n zeehaven.
Dianne haalt 's ochtens lekker vers brood en erna gaan we opzoek naar 't hoogste punt, hierna wandelen we door het stadje naar het station. Deze 1 kilometer is een forse klim, echter door een leuk stuk van Ramsgate. Geen huis hetzelfde en helaas ook hier veel vieze straten (rotzooi en vol kaugom etc). De kaartjes waren snel gekocht en we holden de trein in, pfff. 
Na zo'n 20 minuten (2 persoons retour 10 pond) kwamen we op West Cantebury aan. Na 300 meter hadden we een heerlijk zaakje voor de dubbele expresso en een capachino, we genoten. Hierna het stadje verkend en gelunched in "een vlaams lunchcafee", opvallend waren de bieren die men adviseerde bij de gerechte.  We aten een heerlijke camembert met brood, chutney en salade. De cathadraal was fraai, zeker de 3 verschillende verdiepingen. Het totaal was zo'n 1700 jaar oud!
De trein terug verliep spoedig, klein ommentje via "Minster" en toen via de winkelstraat van Ramsgate weer terug. Vandaag een paar conf.calls, hoort er soms bij. 
Terug op de boot werd er getut en gingen we naar een heerlijk restaurantje in de 'kade'  opzoek, het werd "Bonappetite". Het was een heerlijk maaltje met veel mosselen en een lekker wijntje. 
Top dagje!

Geen opmerkingen: