maandag 27 juli 2020

Dagje Aalborg 27/7



Why are you calling me, vraagt de stem aan de andere kant van de lijn. I see you...!
Nou ja, dan probeer je het netjes te doen..... (wij Hollanders dachten ons aan te melden ivm havnepenge)

We zijn verkast van de jachthaven naar een klein ‘zijkanaaltje’ (2,3 mtr diep) of was het voorheen een dok? Tussen de bruggen en met uitzicht op de doorgaande scheepvaart. We zagen hier gisteren een schip liggen en dat leek ons wel wat. En onze Noorse buren in de haven vertrokken, dus we moesten toch los. Het is een verademing na de drukke jachthaven. Je mag hier 24 uur liggen en je moet je melden staat op het bordje, maar ja... Gelukkig hebben we lange lijnen en zgn schuurplanken die we al weken meezeulen! Hier komen ze goed van pas :)
 


 

We trekken veel bekijks. De boulevard loopt langs onze boot. Dus voor ons veel te kijken, maar voor de wandelaars ook. Het is heerlijk weer, en we hebben voor het eerst de korte broek aan!! In de ochtend wordt er gewerkt en de lunch is op de kant. Rond de middag gaan we aan de wandel over de prachtige boulevard, langs het water, hippe tenten, mooie gebouwen, een groot zwembad/natuurpad aan de kade. Aalborg is een prachtige en sfeervolle stad, nog veel heel oude gebouwen (we lunchen in een tentje uit 1612, de eigenaar heeft het al vanaf 1917 in de familie) en daartussen modernere gebouwen. We krijgen naast een heerlijke Coca-Cola (uit flesje) ook een lekkere haringsalade op roggebrood, smullen. Zo zit de Subway bijvoorbeeld ook in zo’n scheef oud pandje....... 
Robert pakt nog een kappertje. Hij wil het niet zo kort, maar deze kapper kent kennelijk maar 1 kapsel:). Voorlopig hoeft Robert niet meer naar de kapper.
En wat dan zo lekker is van met de boot in de stad liggen is dat we zo weer thuis zijn. Robert heeft ‘s middags nog een call, klaart wat klusjes, ik heb een lekker boek. ‘s Avonds doen we nog een rondje stad. Robert had een ‘organic bar’ (eat-organic Tripadvisor) gezien. Daar eten we een heel gezonde bowl met een even gezond drankje (green gun & fee). Koffie is weer aan boord, net op tijd voor de buien. We handelen nog wat mails af en chillen lekker. Oom Piet krijgt een Greetz kaart ligt met zijn 90 jaar in het ziekenhuis:gebroken schouder! Mooi shit, hoop dat hij van het Belgisch schoon kan genieten en dat de keuken van goede kwaliteit is. 

Morgen gaan we verder, de Limfjord uit. En waar naartoe is nog onbekend... Hoog aan de wind richting Sjealand, tochtje 80 mijl, om 0700 door de brug is ‘t plan.

 




Geen opmerkingen: