donderdag 30 juli 2020

28-29 juli Aalburg Hundested

0630 wekker! De trossen los 0645 en de geblokte blauwe vlag in het stuurboord want, hiermee ziet de brugwachter dat we door de brug willen. Ik drijf al zo’n 10 minuten voor de brug, geen actie! Shit foutje van ons: is de ‘sperrtide’ tussen 0700-0900? Dianne pakt de verrekijker en tuurt en leest, maar dan ineens verschijnt 0710 op de display. Helder, nog even wachten. Na de passage van de brug stomen we naar Hals, de ingang van de Limfjord. Ondertussen is de rivier een goede 19 mijl ipv mijn loodrechte meting van 12, een enorme kronkel rivier maar mooie oevers en met ontbijt en kopje koffie een mooie tocht.
In Hals kwam ik met Gerrit & Henk nadat we Rondje Noordzee 3 Hoek gevaren hadden, helaas heb ik alleen nog een foto van de champagne die we op een goede afloop dronken. Vanaf hier zijn we met de taxi en trein naar huis gegaan. Later zijn Henk , Like en partners nog een weekje met de Zeerob wezen varen. 
De wind is stevig met veel onrustig water in de monding van de rivier, we zetten eerst 2 reven en gaan zo richting Hundested. In Hundested lag Dick en Robin met bemanning in de Aline, doel was glaasje witte wijn. Helaas besluiten zij verder te gaan nu er nog matige wind is. We hebben een schitterende tocht, bakstag-wind, soms geen rif, dan 1 dan 2 en zo de hele dag door. De wind is qua richting constant maar de sterkte gaat van 13-28 knopen, de laatste halve dag stuiven we met dubbel rif en genua tussen de 8-10’. Heerlijk! We gebruiken de luisterboeken, Dianne geniet van Saskia Noort (Bonuskind) en ik van Hans Teeuwen.... we hebben niet altijd dezelfde smaak :) . 
De appjes worden minder, blij zijn we wel met de 1e boeking van onze AirB&B, yes! Zeer fraai ingericht door Hanneke en gerund door Geke. Klein Lombardje te Ravenstein. 



Aankomst was rond 20.00, en met donkere bewolking al best aan het schemeren, na zo’n kleine 100 mijl. We varen de haven door en zien geen plek, morgen zou het nog wat steviger gaan waaien dus dubbel liggen leek mij geen goed plan. Dan maar in de buitenhaven aan de kade, we liggen er een beetje bumpy maar met vele lijnen prima. Morgen de veren er tussen, dat was een foutje. De pas gemaakte oordoppen doen zeer en werken niet naar behoren. Dan hoor je het kraken van de lijnen niet. Kortom een goede nacht met af en toe een wakker momentje. 

De 29e starten we met schip klaarmaken en de veren in de lijnen, na de workouts gaan we het dorp verkennen. Een gezelligheid alom met zo’n 15 tal galerieën aan de haven; ik heb hier wel ff genoeg van als ik eerlijk ben. De hoofdstraat heeft een gezellig restaurant waar we ons op een lunch met haring/smörrebröd e.d.. trakteren. Hierna wandelen we noord langs het kustpad en genieten van het landschap en de wind die op de kust staat. Er zijn vandaag 2 schepen vertrokken en 1 gekomen, lig je dan verwaaid? Dianne en ik hebben hier een andere mening over dan vele, wij liggen gewoon een dagje over. Terug bij de boot blijken we nogal te dansen, zie filmpje. We besluiten zo’n 50 meter naar achteren te gaan, daar lijkt minder swell. Dit avontuur vertellen we graag, opschrijven is lastig. Lastig, jawel! Alles is goed gekomen, we kregen wat hulp van aansnellende wandelaars en hiermee kregen we de Zeerob weer tegen de kade. Herinneringen van LosLos......oh je bedoelde vast maar handen weg.....zeg dan handen los.... Lijn van 20 meter aan de neus....schroef aan....dat deed Dianne denken aan GreatYarmouth..... Kortom het was een manoeuvre op niveau die vele herinneringen ophaalde. Ik was trots op hoe we het deden en aandurfden met 35 knopen wind, maar wij lagen dan ook niet verwaaid maar bleven een dagje liggen. 


























  





















En vandaag al de 2e boeking in de AirB&B en de eerste gasten zijn heel enthousiast volgens Geke!!!!








Geen opmerkingen: