woensdag 1 augustus 2018

Sand en Kvitsoy

De weersverwachting voor dinsdag was ronduit dramatisch, er werd ruim 5 centimeter water aangegeven, en dat is ook wel gevallen. Vanaf 0800 heeft het vrijwel non-stop geregend! Eventjes was het droog en toen besloten we er ook tussenuit te gaan, een stukje verderop zou een spectaculaire waterval te zien zijn in een rivier met veel zalmen en forellen. Met een soort bak waar je ze ook nog goed in kon zien zwemmen! 






Net voor de volgende regenval waren we weer binnen op de boot, wel fijn om maar met z’n 3en te zijn als je de hele dag binnen moet zitten. Op aanraden van een Nederlands-stel moesten we een pizza gaan eten bij het restaurant bij de haven! Een erg lekkere pizza, maar wel heel machtig. Dit etentje werd Dianne en mij aangeboden door Vic.

Dianne en ik (R) maken een natte middagwandeling door het dorpje, prachtige natuur en ook een aantal winkeltjes, deze bezoeken we en zien ook de krabkorven voor Len staan, helaas zo’n 78,= te prijzig om mee te nemen. We lopen binnen bij Heim & design (thuis & design), de eigenaresse vraagt “Nederlanders??” jawel en zo stonden we al gauw een uur te kletsen. Zo’n 15 jaar geleden geĆ«migreerd van een Woonboot in Utrecht naar een huisje in Sand. Salarissen waren goed, mooie natuur en de kinderen jong genoeg voor een switch in ‘t leven. We leerden veel van Noorwegen en hoe eea werkt. 

Voor de lezers die van avontuur houden, emigreer naar Noorwegen! Een land met geweldige mogelijkheden en alleen al een staatsspaarpot waarmee ze in 1 keer het begrotingstekort, waar Nederland 30 jaar over doet om het naar nul te krijgen, kunnen aftikken. 

Woensdag vroeg op, want er staat een tocht van 7/8 uur moteren op het programma omdat de wind precies verkeerd staat. We moeten naar dit eiland omdat ik (Victor) hier afstap voor mijn 2 daagse trip terug naar Nijmegen .
>Kvitsoy>Stavanger>Oslo >Overnachten>Oslo>Amsterdam>Nijmegen! Nu hopelijk wel met bagage....

De trip naar Kvitsoy was ondanks het motoren heerlijk, de zon stond lekker in de kuip en zo hobbelden we voort, nauwelijks wind en stroom mee.. Sneller dan verwacht kwamen we aan, op een soort Vlieland-achtig eilandje, een echt eilandgevoel. Het is hier prachtig, we liggen ergens aan de kade met een bootje naast ons. Een Duits/Nederlandse stel, waar de Duitse dame de broek aan heeft. 


Zo’n raampje in de romp is toch geweldig




Dianne had weer een heerlijk maaltje in petto, dat we heerlijk in de kuip met het laatste zonnestraaltje hebben opgegeten! Voor de oudjes gaat de trip verder naar Bergen, waar ook Agnes als bezoeker op zal stappen. Ik heb me laten vertellen dat ze er zin in heeft! Al heeft ze het weer nog niet gezien daar dan!

Plaatje van Kvitsoy vanaf de vuurtoren 


1 opmerking:

Helena zei

Gezellig lijkt me met gasten te varen en wat moeten ze er ook voor over hebben. Niettemin ook voor iedereen die komt een unieke ervaring, zeker wanneer er verslag van wordt gedaan, dat later aan de gastheer en - vrouw kan worden nagelaten. Hier in Den Bosch is het zoals overal in.N Nederland heel warm weer zoals we dat maar weinig gewend zijn. Morgen gaan we met de familie Boomstra naar de CHV in Veghel lunchen. Zij hebben een erge leuke boot waarmee we wilden varen, maar helaas door de hitte werken noch sluizen noch beweegbare bruggen . We reizen dus gewoon met hun auto mee. Willem Boomstra ir Petrochemische industrieƫn en heeft overal in Europa opdrachten gehad. Nu geeft hij vooral adviezen aan Overheden in Nederland. Zij woonden lang in Griekenland en Rome, maar ook in Suriname. Marianne is kunsthistorica en stuurt nu de vrijwilligers aan die in de VERKADEFAbriek werken. In de V. zijn steeds wisselende tentoonstellingen, waar lezingen gehouden worden etc.
Eergisteren waren we bij de begrafenis van de moeder van Rianne. Een perfecte uitvaart, waar het enorm druk was.
Zij maakte voor de chigue van Vught de mooiste toiletten ,waardoor het erg druk was. Veel liefs voor jullie en geniet van alles om je heen. We houden ons aanbevolen voor de mooie verhalen! XXXX Mapa