maandag 6 augustus 2018

Bergen dag 2

Robert en ik starten met een hardlooprondje. Dat blijft afzien met zoveel klimmetjes in dit gebied, maar het is ook geweldig want je ziet in korte tijd zo enorm veel. We zien weer een totaal ander deel van de stad, lopen langs de Grieghallen, de universiteitswijk en we zoeken de marina op. 
Spontaan, nadat we gezien hadden dat we nog een prachtig deel gemist hadden, besluiten we om de boot te gaan verleggen en en nog een dagje in Bergen te blijven en meer van deze mooie en plezierige stad te gaan zien. Deze marina ligt weer in heel ander deel van Bergen dat fors wordt (her)ontwikkeld en we hebben stroom, water, en alle faciliteiten.

Terug op de boot heeft Agnes al verse vis (mooiste zalmmoot ooit) op de vismarkt gehaald, ontbijten we nemen afscheid van onze Franse buren en gaan richting Marina. Via 2 bruggen, waaronder een voetgangersbrug die om de 2 uur opengaat komen vinden we een lekker plekje.  Het is wat puzzelen met de stroom, 6A is voor ons toch echt te weinig, op enig moment kan ik de stekker in een 10A stoppen, heerlijk. Shit, blijken we weer geen stroom te hebben. De een of andere eikel heeft onze stekker uit de 10A gedaan en in de 6A, laat maar..... Zo blijf ik wel bezig. 
Het is een gezellige haven met de nodige ‘woon’ yachties, mensen die op een zeiljachten wonen, sommige zelfs met de planten aanboord. Toch kostbaar liggen, zouden de kamers zo duur zijn of is het een statement, we zullen het nooit weten. 



In de middag gaan de wandelschoenen aan en maken we een prachtige stadswandeling om uiteindelijk bij het Akvariet (Aquarium) uit te komen. We hadden gelezen dat dit zeer de moeite waard was, met 9 grote en 40 kleinere aquaria. Dagelijks wordt 3 miljoen liter water (!) uit de Fjord opgepompt en via leidingen aangevoerd. Er is ook nog een hoekje met reptielen en we sturen Annick even een fotootje van een forse kakkerlakkenfamilie (op de stad Amsterdam is men zeer allert op dit ongedierte). 






Op de terugweg doen we een heel gezellig tentje aan voor een kop koffie.
Ondertussen regent het regelmatig; hoe de was die in de wasmachine droog gaat worden is nog even een dingetje. .

Het is een heerlijke stad; het lijkt welof het niemand deert dat het zoveel regent. Ik heb ook nog nooit zoveel regenjasssenwinkels gezien. Bij de Grieghallen zien we zelfs foto’s hangen van een zomerconcerten (buiten) waarop de muzikanten onder een paraplu spelen!
‘S Avonds gaat Agnes de keuken in om ons met een heerlijk etentje te verwennen. Nog nooit zulke lekkere zalm gehad!
Ik ga op zoek naar de laundry, na wat bellen (code voor een deur) en zoeken vind ik uiteindelijk onderin in een parkeergarage een deur waar ik met een code naar binnen kan. Daar staan 2 wasmachines en een droger....! Vervolgens is de vraag hoe je er weer uitkomt. Het is allemaal wat naargeestig, maar ‘t is er wel en we zijn er mooi mee gered.
Het betalen gaat in Bergen met een app die we gedownload hebben, de havendienst vaart rond en controleert. De code voor de droger blijken we te krijgen na betaald te hebben..., handig zo’n telefoonnummer. Je moet het allemaal maar weten.....

Foto van een openluchtconcert in Bergen.....


Geen opmerkingen: