zaterdag 11 augustus 2018

Leirvik

Annick (25!!!) is jarig, dus een feestdag. 

Wij gaan vandaag richting Leirvik: een haven met alle faciliteiten en voor Noorwegen een grote stad (10.000 inwoners..)  R start de motor terwijl de dames nog onder de douche staan, het wordt namelijk weer een motortochtje. Maar wel een heel mooie. 

YouTube: www.youtube.com/watch?v=qqGz-bELBMs

Op enig moment denken we dolfijnen te zien en dan houdt het niet meer op. Overal om ons heen duiken ze op. Geen dolfijnen maar walvisachtige vissen, zelfde staart en ze spuiten ook. Het is echt geweldig om te zien.  Rechts hele grote en links en voor ons een grote school kleinere. Indrukwekkend wat een beesten en wat een kracht. Na verloop van tijd geven we weer wat meer gas en blijven zij achter in hun territorium, denken we.






Van Leirvik worden we helemaal blij. Het stadje zelf is niet echt bijzonder, maar de haven is top. We hebben ruimte, stroom, water, 4 masmachines en 4 drogers, en natuurlijk goede douches en dat allemaal voor 1 prijs (35 E). Onze inmiddels stinkende natte was uit Sundal gaat gelijk met alles wat we verder wel een keer fris willen hebben de machine in......Op een gegeven moment wordt het wel een issue hoe je alles droog krijgt als het steeds regent.

Agnes en ik gaan Leirvik verkennen terwijl Robert de boot onderhanden neemt. Romp gewassen met zoetwater, opbouw gesopt en ook het loopvlak grondig geboend. Heerlijk zo’n droge zeilbroek :). We komen bij het ‘Kulthurhus’ en zien dat Mission Impossible 2018-Fall out hier draait. Een actiefilm met Tom Cruise, maar waarom we het vooral leuk vinden is dat deze deels in Noorwegen is opgenomen in de Lysfjord en op de Preekstoel die we beklommen hebben... Daar gaan we naar toe! Daarna een gebakje op de verjaardag van Annick. Na al die stille plekjes is zo’n stadje wel weer heerlijk! De film begint al om 19.00 uur, dus vroeg eten....Daarna is het genieten. De Noorse ondertiteling is aan ons niet besteed maar het verhaal is duidelijk en het gaat hier toch vooral om de aktie. De scenes waar wij op wachten komen aan het eind, spectaculair wat er gebeurt en wat een lefgozers die die acteurs/stuntmannen. Verder verklappen we niets. Daarna nog even een afzakkertje in een wijnbar.... Een heerlijke dag! Om 2300 worden Dianne en ik verrast door Ag die serieus rekent of ze met een Schot (aardig type, ontmoet bij de wasmachines) zijn schip naar PeterHead zou zeilen, helaas is ze bang ivm de vakantiedagen en haar reisje met Marleen . We downloaden nog gribfiles en bereken een route, ‘t mocht niet baten. 
Morgen vroeg op en naar Haugesund!




Geen opmerkingen: