maandag 27 juni 2016

27 juni Corubion en Finisterre

We wilden een dagje met de auto op pad en hadden al bij een (reis)buro geïnformeerd. Maar dat was duur en ingewikkeld, kon pas dinsdag, eerst met de bus, kortom dat werd niets. Maar we hebben hier een heel handige havenmeester (dezelfde eigenwijze, maar ook wel heel handig!) die alles regelt. Dus in no-time hebben we een auto, op welk moment we maar willen voor de helft van het geld…..niet teveel doorvragen …

Hij blijkt een dealtje te hebben met een garage 500 meter verderop en zo rijden wij vandaag met een gammele Citroen Xsara 190.000 km op de klok, zonder airco, zonder contract, zonder papieren e.d. en een te koop bord langs de Costa del Morte, “kust des doods”. Dit vanwege de steile kust langs de hele kustlijn in dit gebied. Het is prachtig om dit nu ook vanaf land te zien. We rijden eerst langs de kustlijn, bekijken het plaatsje Corcubion (meest westelijke haven van Spanje), met een heel mooie historische stadskern.

Vandaar verder naar Finistere (of wel Fisterra). Dit is ook een prachtige historische plaats/stad, met een mooie haven, zicht op de Ria. Ook hier enorm veel ‘pelgrims’/wandelaars. Vaak zwaar beladen met grote rugzakken. In Finistere zou de apostel Jacobus voor het eerst voet aan land hebben gezet in Spanje. Veel pelgrims hervatten hun tocht na aankomst in Santiago dan ook om ook Finistere te bezoeken. In Finistere verbranden ze dan vaak ritueel hun kleren. Wij bezoeken natuurlijk ook de dit eind-, of beter, startpunt, zijn onder de indruk van de immense vuurtoren en genieten van het mooie uitzicht (en kijken waar we zelf al gevaren hebben). Echt prachtig.

Terug, rijden we door het binnenland. Een mooie weg, die ons doet denken aan de Ronda-road (veel bochten). Onderweg zien we (Dianne) ineens een heel moderne supermarkt en maken gelijk van de gelegenheid gebruik om even goed in te slaan nu we een auto hebben (schip ligt weer dieper). Eind van de middag zijn we weer heelhuids in Muros, auto ingeleverd en nu lekker chillen (en blog schrijven op de boot). Toilet krijgt revisie beurt, zodat we hier geen problemen mee gaan krijgen. Klus waar je je even toe moet zetten maar daarna ook goed voelt als het geklaard is.
Nb we zijn elke keer verbaasd hoe goedkoop het hier is. Nu hebben we 6 verse sardientjes, voor ons schoongemaakt voor 1,50.  En 300 gram Pollo voor 1,47……….Het kost allemaal bijna niets.

onze bolide voor 1 dag

costa del morte, nu vanaf land


vuurtoren Cabo Finisterre en de 0 km paal

vanaf zee goed te zien; enorm veel windmolenparken op de bergen


1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Dianne en Robert, dat ziet er allemaal relax uit.
Ik dacht dat het echt spannend zou worden voor jullie maar dit doet een klein kind nog wel, beetje rondlummelen!
Het echte werk zal gaan komen en hopelijk met beter weer dan de zomer tot nu toe heeft gebracht.
Geniet er lekker van en doe Ruud Payens de groten van me.
Groet,
Ge .