zaterdag 11 juni 2016

Guernsey 9 juni

9 juni van Cherbourg naar Guernsey; maar niet na een lekker stuk hardlopen. Met buurmannen Ruud en Leo richting het museum op de 'berg'. Totaal 7 km en de helft was klimmen... Dat was een flinke uitputtingsslag en dan kreeg R op de app nog commentaar van de hardloopmaten dat de tijd wel tegenviel.....
Vervolgens richting Guernsey en we hebben alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk schepen achter ons te laten en dat lukt. Fantastisch tochtje (maar 44 mijl), voor de wind, 15-20 knopen, uitgeboomd voorzeil en bulletalie en gaan... Veel fotomomenten...  En een groot deel stroom mee, dit had nog uren door mogen gaan. We gaan dan via de Alderney Race wat nogal spannend zou moeten zijn omdat je daar 4-5 knopen stroom mee of tegen kunt hebben, maar van spanning was nu geen sprake.
Op Guernsey werd de boel van de ene naar de andere steiger dichtgelegd en is het voor een aantal boten een hele klim om aan de kant te komen..
We bleven hier een dag liggen en toen we wakker werden... ja hoor regen!!! We hebben zijn hier ooit eerder geweest en toen hebben we alleen maar regen gehad, remember Annick, Victor, Lennard, Agnes....? Tegen de middag werd het gelukkig droger en we hebben heerlijk ons hart opgehaald in het gezellige stadje St Peter port en omgeving.

Nieuws van het thuisfront: Lennard is weer begonnen bij Versaen en is klaar met zijn stage bij Liberije zusje, Victor en Annick zien elkaar op Pinkpop (waar Annick mag werken en Victor van bier mag voorzien).

Wetenswaardigheden van vandaag: het uitbomen van het voorzeil en grootzeil naar de andere kant noemen ze hier 'vlinderen'.
De GPS ontvanger van de AIS kan je beter niet in de was zetten omdat er in de was metaaldeeltjes zitten die de ontvangst verstoren...! (Een buurman had dit gehad na uren zoeken waar de storing zat...... )


aanloop Guernsey

hardlopen in cherbourg

onderwaterschip wordt gedaan tijdens laagwater

Geen opmerkingen: