maandag 27 juni 2016

Naar Muros

Kees, in Camarinas onze buurman, is jarig (de 24e).  Dus…krijgt ‘De Stormvogel’ om 0800 ontbijt op bed, van ons koffie voor Kees, thee voor Hilde, jus, beschuitjes. Na het palaver gaan we op pad, alles in zeilpak we starten met een ‘drizzel’. Dianne start vandaag achter het roer, wel werken zeg alle lijnen, stootwillen en de zeilen zetten. Het zweet gutste de bilnaad in….(volgende keer weer achter het roer, kijken naar ’t werk). Al gauw zijn de 14 schepen onderweg, het wordt echt zeilen, spi-boom erin. Niks geen automaat, want dan loopt de Anne direct weer in.  Uiteindelijk door tactisch zeilen eindigen we redelijk vooraan.

Bij Kaap Fisterea wordt de Novatrix uitgezwaaid en plot ik een Quick GPS. We passeren de meest westelijke punt van Europa.

De Ria Muros ontvangt ons met vlagen en draaiwinden nog zo’n 5 mijl te gaan. Iedereen kruist tot aan de haven en heeft een battle met zichzelf dan wel met een schip bij hem in de buurt. Kortom een zeildag om door een ringetje te halen. Wij zijn weer supertevreden over de zeilprestaties van onze Breehorn, we kunnen lekker hoog varen vergeleken met veel anderen. Aanleggen met veel wind bij havenmeesters met hun eigen(wijze) manier was voor Dianne niet handig. Maar ook mij was het niet beter afgegaan………..en de veel anderen ook niet, (NIEMAND mocht helpen alleen de havenmeester en hij werkt alleen op zijn manier; en dat is geen spring… ) haha volgende keer gewoon weer doen!

De Engelsen naast ons bracht ik een pot Hollands bier en zijn lachten en klopten op het schip “steel sir”, maar genoten van een koude Heineken en wenste mij succes bij het polijsten van het beschadigde image van Dianne. Gelukt! Hoor.

’s Avonds staat er bij de Stormvogel de kaas, worst, wijn en bier op de kade en hebben we een gezellige verjaardagsborrel van Kees; daarna worden we door Kees en Hilde uitgenodigd om te gaan eten. De tripadvisor brengt ons naar een gezellig tentje en we hebben weer een topavondje.
Vanwege de harde wind, een paar dagen 7bft voorspeld, blijven we een paar dagen in Muros.
De eerste dag in Muros wandelen we door het stadje en bezoeken de kerk, beklimmen de toren en luisteren naar het verhaal van HET unieke wijwaterfontein met de slang IN de fontein. (lees het er maar eens op na in “het verhaal vd schepping”), we bezoeken de overdekte markt en kopen voor ruim 3 Euro’s 2 zakken vol. Na een heerlijke vis lunch in de “notaris” gaan we aan boord. Na de siĆ«sta van de spanjaarden gaan we nog even op pad naar een doe het zelfzaak om wat spullen te voor de kopen voor om 2 typen koppelingen, dit voor stroom van de kade (van 45 Ah naar 15 Ah) speciale stekkers. Buurman Wim heeft hetzelfde plan en samen gaan we op pad. Wim blijkt goed Spaans te kunnen (handig!) en met een zak vol spullen gaan de mannen daarna gezellig met een biertje klussen in de kuip  en produceren een paar mooie verloop-stekkers.

Na al het klussen start Dianne met het eten en eet Wim mee aan boord en brengt een lekker glas rood mee. (Wim is onze Belgische zeiler; zijn vrouw en kinderen komen over een week pas aan boord). De mannen wassen gezellig af. We starten met deel 1 en 2 van de Legacy (van de makers van Borgen..). Heerlijk. Dank R
einoud en Moniek!!!!











Geen opmerkingen: