maandag 27 juni 2016

Van La Coruna naar Camarinas


Een zeiltrip die fantastisch was, veel voor de wind met mooie zon! Geweldig zo’n dag, we varen voor ’t eerst langs de Spaanse kust, zien de glooiing en voelen de oceaandeining onder ons. Door de voorspelde wind is de code-0 aangeslagen en gaan we zonder kotterzeil weg. Door de Code-0 lopen we van achter naar voren iedereen voorbij, soms een strijd van 10-tallen minuten voordat we bv de Vlietstroom (Rassy 48) inhalen. Dianne, maakt de opmerking: Frenk heeft zijn Code-0 NU besteld. Geweldig varen, we varen zo’n 4-5 uur met dit fantastische zeil.

In Camarinas sur Mer liggen we tussen Le Tournesol en de Stormvogel, gezellige lui links en rechts van ons en proosten op deze mooie tocht met een borrel in de kuip met Kees en Hilde en veel mooie verhalen (en gedeelde kennissen/zakenrelaties).

De stroomlader moet op 4 amp/h; dan pas knallen de stoppen  er niet meer uit. De havenmeester “president” komt zich voorstellen en is DE man van de haven. Geweldige ontvangst, we worden met de hele groep uitgenodigd voor een BBQ met gratis bier voor de volgende dag! Het is het feest van de sardientjes (hoewel die hier tegenwoordig nog maar nauwelijks worden gevangen). We blijven dus een dagje liggen.

Het dorp/stadje vinden we arm en onderkomen, meer kroegen en eettentjes dan winkeltjes (vooral kantklossen). Natuurlijk is er ’s ochtends weer de OPA16-run, een forse klim door de heuvels en na 7 km hebben we de workout er volledig opzitten. Op de terugweg scoren we nog een brood en verder hebben we een heerlijke lummeldag.

Het is de hele dag zwaar bewolkt; deze streek is berucht om zijn mistbanken die soms de hele dag blijven hangen. En zo’n dag is het vandaag.

Om half acht is er op de kade het afscheid van de Jaap en Marjolein van de Novatrix een Rassy 49 2-master die vanaf Fistera alleen verder gaan en 1,5 jaar weg blijven. Er is een lied gemaakt wat door Leon, Jules en Sivy op gitaar wordt begeleid. Als afscheidsspeech van de Novatrix blijft vooral hangen “na terugkomst zijn jullie nooit meer dezelfde”, succes met re-integreren…………

Daarna start de muziek van ‘het feest’. Het begint wat lastig, gratis bier? Wel halen niet halen? Kees en R gaan samen 20 potten bier bestellen en delen deze rond………. en al snel zit de stemming erin. De Fiesta de San Juan is een groot succes, al hebben we geen sardien gezien. En de BBQ werkt hier zo: je haalt een bordje vol met brokjes vlees of stukjes worst en hompen brood en dat deel je dan. Eenvoudig, best lekker maar vooral gezellig. 





Geen opmerkingen: