vrijdag 3 juni 2016

31 mei -3 juniAmsterdam=>Vlissingen

Eindelijk, het zoute sop ruik ik al dagen.....maar in Amsterdam moesten we wachten om Lennard nog even het REM eiland te laten zien. Een historisch object wat de voorloper is van Spotify (Radio Noordzee). Met een grijze lucht naar IJmuiden, als ze doorwerken kunnen we volgende keer de nieuwe zee sluizen zien. Dianne gaat door met de training en hijst de zeilen in de kom van IJmuiden. De zee op, naar ‘t zuiden, vanaf vandaag iedere dag een graad warmer!
Van Amsterdam zijn we naar Scheveningen gezeild, prachtige tocht. In Scheveningen een prachtige plek aan de langssteiger, altijd makkelijk met op/af stappen. Klein foutje, boegschroef stond uit…..haahaha…. Dus manoeuvere opnieuw uitvoeren VdP!!!
Vanuit Workum hadden we al een bestelling gedaan bij Vrolijk Watersport en dat is daarna alleen maar aangevuld, kachelslangen, isolatiespul voor er omheen, klemmen, en ik weet niet wat meer. Wij op maandagochtend gelijk naar Vrolijk. Niet alles kon in een keer geleverd worden (weer echt webasto…..uiteindelijk komt eea in 3 zendingen).  Als het er dinsdag niet zou zijn zouden ze het zelfs naar Vlissingen brengen!! Fantastische service..daar worden we helemaal blij van. Ook hier even de noodsignalen aangevuld, kost wat maar dan kun je over 3 jaar ook weer veel ongebruikte signalen tegen betaling inleveren! Geweldig economisch concept zeg, kopen, niet gebruiken, betalen bij inleveren…...lust ik er wel meer van.
De fietsen bij de havenmeester waren handig, zeker toen ik een gasflesje ging ruilen :)

Met ons inmiddels favoriete appje 'route.nl' hebben we weer een prachtige wandeling gemaakt door Scheveningen en Den Haag. Langs strand/boulevard, mooie wijken en het Scheveningse bos. Zo hebben we met deze app ook al de Palingroute gelopen bij Volendam/Monnickendam, een stadswandeling in Hoorn, Enkhuizen. (We zitten dus niet de hele dag 'op de boot' zoals veel mensen denken :)

Dinsdag was het nog koud, harde wind dus lekker blijven liggen. Hardlopen op het strand, een forse workout zeg…..ging om de tijd niet om de afstand zullen we maar zeggen. Scheveningen is nog volop in de bouw, diverse appartementen complexen en woonwijkjes. Zou ik wel kunnen wonen zo aan zee, heerlijk zo’n strand. (Moet je wel een hond hebben, denk ik….iedere loopt met zo’n 4-voeter)
Op aanraden van de meneer Jaap Vrolijk zijn we naar de Tong Tong fair geweest; lekker sfeertje met Indonesische muziek, markt, eten etc. En daarna lekker door Den Haag geslenterd, ff Beversport bezocht voor ons GPSje op batterijen voor als de 500 Ah op zijn danwel niet benaderbaar vanuit het reddingsvlot.

Scheveningen - Vlissingen, zo’n 65 Zeemijl, dus een uurtje of 11-12 varen,’s ochtends was het erg dampig, zicht 1-3 mijl. 't Zou niet slechter worden, dus met radar/plotter/ais moet het kunnen, 0730 GO! Het spannendste is altijd de passage van de Maasmond; hier varen normaal veel zeeschepen die met snelheden van 20-30 knopen de Maasmond in/uit komen, altijd weer spannend momentje! Deze keer nauwelijks verkeer, crisis? Of zou Rotterdam te duur zijn, havengeld 190.000Euro voor het grootste containerschip.
We lopen hard, zeilen fors door en zijn rond 1700 in Vlissingen. Even bellen geeft aan dat er voldoende water boven de drempel van de jacht haven is, fijn! We hebben nog even een communicatie storing :(, ff beter overleggen Losgooien kan meer betekenissen hebben. Ik zei. “ gooi de bulletalie even los”, ja en dan gaat Dianne aan de gang…………..niet volgens mijn plan overigens….leerpuntje!
We werden verwacht dus boxje was gereserveerd door OceanPeople.
Scheveningen

Heerlijk zoete aardappelsoepje van Agnes!

opletten bij de Maasmond

mobiel kantoor

Geen opmerkingen: