zondag 2 augustus 2020

Helsingoer - Kopenhagen 31/7 - 1/8

Het waait lekker..... Mijn schoonmoeder heeft mij ooit verteld dat de was heel snel droogt is als het waait, daarvoor hoeft de zon niet te schijnen. Dat is blijven hangen. Dus voor het hardlopen de was aan de lijn en 1,5 uur later zijn mijn 3 wasmachines (kleine trommel) droog!
Rond 11 uur vertrekken we richting Kopenhagen. Een prachtige tocht die we grotendeels op de Gennaker varen. Voor het Gennaker werk hebben we al met genua, genua + kotter gevaren. Toen maar de Blauw/witte lap erop, hiervoor is een zware tas gemaakt zodat we hem uit het luik kunnen hijsen en strijken, geen 130m2 op ‘t dek. We komen langs het Zweedse eiland Ven (tip van SY Iskander) dat we nog willen aandoen, maar nu koersen we eerst naar Kopenhagen. De temperatuur stijgt en in de middag trekt de bewolking weg en hebben  we onze lang verwachte zon.... Geweldig! In Nederland is het ondertussen 33 graden en is Lennard aan het verhuizen van Maastricht naar Amsterdam, staan Victor en Tessa uren in de file naar Zandvoort en bijna zonder benzine (bezoek schoonmoeder ) en is Annick aan het zweefvliegen. 
   
















In Kopenhagen ontmoeten we Dick en Robin Alewijnse die er met hun schip Aline liggen en nu zoon en schoondochter Joost en Pien te gast hebben. De Aline is te koop en ze hebben deze ochtend en proefvaart gemaakt met een potentiële koper. Spannend.... Ze zijn net binnen als wij de Amalien-haven invaren. De proefvaart was succesvol en de plek draagt zeker bij aan de sfeer die nodig is om verliefd op een schip te worden, we duimen. Een geweldige plek, voor de opera en midden in de stad. In feite meren wij af tegen een gloednieuwe parkeergarage. De zijkant van het dak is de kade waaraan wij vastleggen. En het dak is een grote chillplek voor de inwoners en toeristen. Er wordt geflaneerd, er staan eettentjes, jong en oud iedereen wandelt langs, maar ze komen ook met standstoelen, handdoeken en er wordt zelf gezwommen. 
We kijken onze ogen uit; er hangt een uitgelaten sfeer. Er komen veel sloepjes met jongeren even in de haven kijken, kanovaarders, er wordt gesupt (nog niet door Robert...) en gezwommen. Deze middag en avond komen we niet ver. We worden uitgenodigd voor een heel gezellige borrel aan boord van de Aline, die naadloos overgaat in een diner in de kuip met overheerlijke ‘take-away homemade pizza’s’ van een leuk tentje op onze kade. Voor het eerst eten we buiten in de kuip deze vakantie.... 

We blijven hier een paar dagen en maken er zaterdag een heerlijke chilldag van. Als je in de kuip zit, kom je niet toe aan lezen. Er is continu wat te kijken en dat in het zonnetje in korte broek... het kan niet beter. We lagen bij aankomst tegen de Aline en verleggen onze boot zodra er een lege plek aan de kade komt. Hilariteit aan boord van de Aline. Wij hebben namelijk nog niet aangelegd of er worden wat handdoekjes vlak voor onze boot gelegd waar een groepje mooie jonge dames topless gaat zonnen. Er is hier geen gene. Maar ze hebben geen oog voor Robert ....
Robert deelde mee dat hij in Kopenhagen een paar dagen luxe gaat leven. Nou dat klinkt niet verkeerd. Dus rond het middaguur op pad en op een mooi terras starten we met een heerlijke lunch met een glas rosé. 
We scoren nog ergens een stekker voor het project ‘WiFi-antenne’ en slenteren lekker door de stad. Eind van de middag nog even op fiets wat boodschappen gedaan. Ondertussen meldt Annick dat ze vannacht op een camping bij Flensburg overnachten en daarna doorrijden naar Zweden. Ze komen even langs morgen op doorreis!!!!! 

 

 Joost (zoon van Dick/Robin) heeft beloofd om nog even te kijken naar het ‘WiFi-antenneproject’ en komt kijken of ze’t in de lucht krijgen. Ik (maar Robert ook) wil graag een WiFi-antenne zodat je van veraf WiFi signalen kunt oppakken. Handig voor op reis, maar bijvoorbeeld ook bij ons in de thuishaven waar we net geen WiFi hebben. Als ik geweten had wat een moeite dit kost was ik er niet over begonnen... Robert heeft er al veel tijd inzetten, Harry is hier thuis al 1 (of 2?) avonden met Robert mee bezig geweest, collega’s van Robert hebben er naar gekeken en nu bood Joost aan mee te kijken.
Ik begrijp dat ze weer een heel stuk verder zijn gekomen dankzij Joost, maar het werkt nog niet (en Joost gaat vanavond van de boot en morgen naar huis). Maar het komt vast een keer in de lucht. De aanhouder schijnt te winnen....
De avond eindigt met een wandeling (weer 11.000 stappen ) en we scoren een heerlijk IJSJE in Nyhavn, op de terugweg pakken we nog even een terrasje met een apperolspritz, was een luxe over de haven kijken en dromen terwijl de opera van Copenhagen niet of wel in kleur veranderd. Zittend aan een drankje komt er een appje; we zijn gespot door de zoon van de SY Iskander! Komt hij nog een biertje pakken? Een avond als deze stopt niet....dus tot laat in de kuip ...
 




Geen opmerkingen: