zaterdag 15 augustus 2020

14-15 augKerteminde - Aebelo

Om 10 uur aan het ontbijt in Nybourg, het Deense brood smaakt verrassend lekker. Vandaag richting Samso, helaas weinig wind. Na een tijdje klooien met de Gennacker besluiten we toch het Ijzeren zeil te zetten en koers te veranderen richting Kerteminde. De brug naar het eiland Sjealand kost per keer 30E, een indrukwekkend gezicht. Je vraagt je af wat de economische impuls is van zo’n brug, geen veerboten meer en een enorme capaciteit vergeleken met Veren. Iedereen doet zijn best om de meest spectaculaire foto te maken, 56 meter hoogte...
Naast hulp met de dagelijks HH klussen is er dagelijks onderhoud aan het schip, vandaag zorgen Annick en R voor het RVS van de ruiling. Een mooie spot bij een hoop jeugd met harde muziek, papa’s lievelingsmuziek... Lijnen vast en al snel ligt de eerste in het water. Dianne werkt nog even aan haar tan op het subboard voordat Mente ermee vandoor gaat en bijzonder makkelijk de haven rond peddelt. Dianne en pap gaan een rondje dorp terwijl Annick en Mente inkopen doen bij de supermarkt voor het diner van morgenavond. Eenmaal terug aan boord liggen de oudjes ongegeneerd een uiltje te knappen aan dek. In de avond een heerlijke pasta met paddestoelen en een verse salade met af en toe een knisper, mmm. In de avond gaan Mente en Annick nog even het dorp in om een ijsje te eten en gaan hierna op tijd te kooi terwijl de oudjes genieten van de rust in de kuip.





 













Vandaag 14-8 nog even langs de super om verse vis te halen voor het avondmaal. Vandaag varen we naar Aebelo en gaan hier voor anker. Met max 6 knopen wind cruisen we op de code 0 met een heerlijk zonnetje richting het eiland. Vanavond trakteren Mente en Annick de oudjes op een avondje uit op eigen boot. Hopen dat het goed uitpakt... Vader en dochter hebben nog een rondje RVS poetsen gedaan, Dianne heerlijk aan haar boekje en Mente binnen bezig met het WiFi project. Kortom een ontzettend lekker en relaxed dagje. Morgenvroeg vertrekken Kay en Lennard ook richting Denemarken, en dan is het full house op de Zeerob. Gezellig! 
Dianne en ik kleden ons netjes aan, jasje bloesje... alles in stijl. We krijgen een 5 gangen diner met zelfs een heuse menu kaart. Mente en ANnick doen alles, koken, afwas en ieder gerecht sluiten ze heerlijk aan. Een geweldige avond met zonsondergang en diner in de kuip, we maken op onze dansvloer nog een heuse danspartij. 








Geen opmerkingen: