vrijdag 21 augustus 2020

Sønderborg 19/8 afscheid crew

Vandaag gaat de crew helaas alweer van boord, na een enorm gezellige week met fantastisch weer. In Sønderborg is een station; we gaan mee met de fietsjes en zwaaien ze uit en daarna is er altijd een dagje van ‘lege nest syndroom’? Het is wel ineens heel stil. 
Wij maken er een klus/wasdag van. In de jachthaven hebben ze 2 wasmachines en 2 drogers, dus we vertrekken naar de 1 mijl verderop gelegen jachthaven. Als we door de brug gaan zien we alle schepen waar we gisteren de wedstrijd van hebben gezien komen aanvaren. Weer een geweldig gezicht. We varen met hen door de brug (draaibrug). En dan blijkt dat ze weer voor onze neus een wedstrijd gaan varen. (We liggen aan het eind van de haven en kijken zo op het water.) Weer eerste rang!!
De rest van de dag staat in het teken van ‘maintenance’, poetsen van de boot en tig keer op een neer lopen naar de wasmachines/droger. Eind van de dag heeft Robert nog een call en als die klaar is lopen we nog even naar het centrum. We belanden op een terras, maar onze bestelling blijft uit. Als ik zie dat mensen die na ons kwamen wel al eten hebben, trekken we aan de bel. Maar wat een service.... Onze bestelling was niet doorgekomen en bovendien blijkt dat wat ik bestelde inmiddels uitverkocht. Vervolgens eten en drinken we op kosten van de zaak! We voelen ons wat bezwaard, maar dat wordt weggewuifd. Kennelijk zijn ze zo bang voor negatieve recencies; wij gaan in elk geval met een heel goed gevoel weg en hebben genoten van een heerlijke vis en een prachtige zonsondergang!

Geen opmerkingen: