vrijdag 21 augustus 2020

18 aug Dyvig=Sønderborg

Het setje Kay en Len appte al vroeg, boer Michael kwam om 0730 koffie brengen en socializen enging een halfuurtje klessebessen. Kay vond het erg vroeg en deed nog even of ze sliep... Ze kregen nog een rondleiding op de boerderij met kippen, konijnen, kalkoen en weet ik wat niet meer... Kay kreeg een doos verse eieren mee. Het was een super leuke ervaring. Het kampement werd opgebroken en de rubber vol geladen; tot groot genoegen van Kay waren er oprecht veel kleine tuimelaars aan het zwemmen, een feestje en veel filmpjes/foto’s werden gemaakt. 

Na de diverse zwem-targets gingen we ankerop, uitgezwaaid door boer Michael die ons met de verrekijker in de gaten hield en eindeloos ‘hai hai’ riep. Dit jaar had hij nog geen 20 Nederlandse schepen gezien..... We vertrokken gelijk  met zo’n 10 12m klasse schepen, dit zijn 21 meter lange zeer fraaie klassieke schepen met 13 man bemanning. Van Deens, Duits, NewZeeland en de USA en enkele ‘vlagloze’ schepen. Na zo’n 15 minuten kwamen we op  het gebied waar de 12m een wedstrijdje gingen varen. We besloten om even te ankeren en al gauw zaten we in de zon op het dek te genieten van het schouwspel. 

Hierna gingen we op de motor richting Sønderborg, chillen, beetje kijken en Mente kent zo’n beetje iedereen. Al gauw had hij de handmarifoon ontdekt en riep een paar bekende schepen op en vroeg of die of die aanboord was. Zo ja dan maakte hij een gezellig babbeltje. Leukleuk. Een van de schepen de ..... was het schip waar Mente 6 maanden School at Sea had beleefd en ervaren en op een ander een collega van de Stad Amsterdam. 

In Sønderborg pakte we een prachtig plekje aan de kade; fraaie kade met ook een paar leuke klassiekers afgemeerd. De brug op zo’n 300 mtr afstand zorgde voor het nodige vertier. De stad was het doel, shoppen! Meestal komen we te laat, alle winkels dicht maar vandaag waren we er lekker al om 1430! Len en Kay hadden even afleiding nodig en gingen een rondje hardlopen, heerlijk weer! Len wilde de bruggeloop doen zo’n 12 km, helaas na 7km kon hij niet over de brug........jammerjammer Len. 

Om 1900 gaat de familie opgedoft in jurkjes, overhemden naar BellaBella een topper in TripAdvisor met Italiaanse keuken. We ontdekken de culinaire kwaliteiten, een super ober die ons zeer goed bediende en zorgde voor een aangename avond. Na veel praat, gein gingen we op Zeerob een klein afzakkertje pakken. Het was enorm gezellig en werd laat......te laat?........

Geen opmerkingen: