dinsdag 4 augustus 2020

Kopenhagen 2/3 augustus

We hebben een paar heerlijke dagen in Kopenhagen. Zondag 2/8 een heel gezellig bezoek van Annick en Mente. Ook zij zijn serieus gecontroleerd bij de grens; ze zijn op doorreis en mogen eigenlijk niet stoppen. Blijven slapen durven ze dan ook niet, maar verder is er geen haast. We gaan gezellig de stad in, lopen langs alle Grindes die Robert al had gespot in de Christianshavns en er worden foto’s gemaakt en ideeën op gedaan. Eind van de middag hebben we een gezellige borrel aan boord met Dick en Robin, die vanavond mogen oppassen op hun 1e kleinkind van 9 maanden Feline. Ook Feline borrelt even mee. 
Rond half 8 krijgen Annick en Mente de kriebels; we halen nog een pizza en daarna vertrekken ze naar Zweden. Daar gaan ze vanavond ‘wildkamperen’ om de volgende dag nog ruim 6 uur door te rijden naar de start van hun kanoroute. Een paar uur later krijgen we een berichtje dat ze hemelsbreed op 30 kilometer verder de tent hebben opgezet, alleen dan in Zweden. 13 augustus monsteren ze weer aan en dan voor een hele week. En ook Lennard en Kay komen rond die tijd! 



































Maandag 3/8. We starten deze keer met zwemmen. We zijn hier zoveel mensen zwemmen en dat motiveert. Maar het water is koud! Na een warme douche, thee en ontbijt heb ik nog steeds koude vingers!
De Aline vertrekt met de nieuwe crew. Wij pakken de fiets en genieten van Kopenhagen. Voormalige industrieterreinen aan het water zijn volledig herontwikkeld tot prachtige wijken met appartementen/kantorencomplexen. Langs het water heerlijke boulevards en op heel veel plekken ruimte voor recreatie: delen om te zwemmen, waterpolo/basketbal, kanoën, suppen maar ook aan de wal veel jeu de boule banen, bankjes, parken, speelruimte en natuurlijke leuke barretjes en terrassen. 

























Om 18.15 uur hebben we een tafeltje bij Host (streepje door de o in het Deens); een tip via de Aline, die het weer hadden van locals. Ook hier een tijdslot, om 20.30 uur moeten we weer weg zijn. We gaan weer lekker op de fiets en komen door weer een ander deel van Kopenhagen. Het is heerlijk verrassend diner, een echte aanrader dit restaurant, deed ons denken aan De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Weer thuis nog even 2 afleveringen ‘Shetland’ gekeken via NPO-plus (lang leve ons Deense internet kaartje...) . Een heerlijke serie, waarin nu ook Fair Isle in voorkwam waar we twee jaar geleden een paar dagen hebben gelegen. Zo leuk:) 

De volgende dag start D met een run, Robert met z’n work out en daarna zwemmen we allbei nog flink wat baantjes langs de kade. Heerlijk! We besluiten verder te gaan naar Ven (Zweden). Als D nog even een foto maakt van de boot krijgt R politiebezoek (zie foto). De politie bezoekt alle buitenlandse schepen en R moet de scheepspapieren en paspoort overleggen en vertellen waar we zijn geweest en wat de plannen zijn. We mogen gewoon naar Ven (Zweden) zonder problemen.
Alles wordt handmatig in een notitieboekje opgeschreven.....
Kortom: ze willen toch wel in de gaten houden wie hier rondvaart. 





Geen opmerkingen: