vrijdag 11 augustus 2017

Strahlsund (Rugen)-Warnemunde

0730 wekker! De eerste schepen zijn al weg voor de spoorbrug.
 
De wind is nog maar 1 dagje gunstig en dan gaat hij in de Westhoek zitten met 4-6 bft, vet kruisen. We kiezen vooralsnog naar Warnemunde, hier zijn de Hanzedagen wat 's avonds een mooi schouwspel is, met biertje aan de kade! Lekker. We zetten een hele route uit om vanuit Strahlsund de Bodensee af te varen, hier hebben we traumatische ervaringen als het gaat om vastlopen. Deze keer gaat het prachtig, lopen niet vast. Bij een ondiepte van 10 cm ziet het over honderden meters wit van de ganzen, bijzondere gewaarwording. De Bodensee af zetten we zeil en lopen met goede gang richting Darsser Ort, voorbij Darsser Ort zetten we "melkmeisje" en varen richting Warnemunde. 

Ondertussen hebben we nog iets internet en halen nog even setje gribfiles binnen, wind blijft langer en harder in het westen. Overleg met de bemanning, dan door naar Wismar of door naar Fehmarn of Heiligenhafen. Door!! Koers verleggen, boom eruit etc en doel bepalen. Na ampel overleg wordt het Heiligenhafen, dat is een badplaats waar we een auto kunnen huren om Lubeck of Wismar te gaan bezoeken. 
 
Dit stuk varen we op de IPad om dat onze 'kaartjes' hier geen info van hebben en ik dit ook niet geüpdatet kreeg ;(. Maar zo'n IPad als reserve is ook top (wel de IPad met GSM modus, ivm GPS. Dit is een IPad van zo'n 6 jaar oud die het nog prima doet).
 

En... inmiddels gearriveerd in Heiligenhafen, half 10 en zo'n 95 mijl op de teller. Maar wat een top zeildag. Volgens mij hebben we nog niet vaak zo lang enzo hard gezeild.... en het zou - net zoals tijdens de toch naar Darlowo was voorspeld - een groot deel van de dag regenen. Maar geen druppel gehad, wel een grijze dag en fris. Maar daar kunnen we ons op kleden. Weer een boek uitgelezen. Ik (D) had van Jeanine het boek Viktoria geleend. Een familieroman over het Berlijn in WO II; de oorlog beleefd vanuit de Duitsers. Een prachtig en passend boek omdat ik in mei in Berlijn ben geweest en hier heel veel over heb gehoord en de plekken waar dit boek zich afspeelt heb gezien en nu we nu in Duitsland zijn waar deze geschiedenis overal zichtbaar is... 
Onderweg  een lekker hapje van de Texelse slager op; ideaal die blikjes tijdens een stevige zeiltocht. Nu tijd voor een lekker glas rood!

1 opmerking:

Helena zei

Jullie hebben een mooie schrijfstijl waardoor de lezer ahw meteen opstapt en meezeilt. Dankjewel!,
Een fijne zeiltocht,vanuit onze zitplaats in de stoelen voor het raam van de Brede Haven.
Gisteren met Harrie en Jeanine stadswandeling gemaakt, Noord Brabants Museum bezocht en er in de mooie tuin geluncht. Tot volgende keer ,dag!