zondag 24 juli 2016

Sao Miguel 22-24 juli


Na een onrustig dagje, Annick gaat naar huis,  blijkt hoe we boffen dat Annick bijna 14 dagen bij ons was. Heerlijk, chillen, koken, kletsen, knuffel gewoon heerlijk. De terugvlucht van Sao Miguel is niet alleen fast,  in 3 uur in Dusseldorf ook nogeens goedkoop. Da's echt Annick, zoeken naar snel en verantwoord. We gaan lekker met de huurauto naar het vliegveld, zeer fraai! Klein maar efficiënt met zo'n 12 incheckbalies. Een koffie, knuffel en hup, Annick door douane.......weer samen! 
D is helemaal happy omdat we iemand afleveren op het vliegveld en zelf mogen blijven; wat een luxe. We rijden met de auto naar een grote supermarkt en kopen even 2 karren vol.....handig!!! Hierna leveren we de auto in en gaan chillen op de boot. De rust is ook weer heerlijk al is het altijd weer wennen. Lennard haalt Annick op vanuit Dusseldorf en meteen is al geregeld dat ze samen a.s. Maandag naar Rolde rijden om de nieuw aangeschafte/overgenomen C3 van Opa Bonthuis op te halen. Maandag komt Vic, wij mogen nog even tochtje naar Terceira varen, zo'n 96 mijl. 

Zaterdag is cleaning day!!! Binnen wordt het schip zeer grondig gesopt en buiten gaat het in de was en ook het RVS wordt van 'roest' ontdaan. Het hoekje waar we liggen wordt langzaam een dorp, het is net als thuis. Je werkt in de voortuin om even onkruid te wieden, je doet niets maar hebt wel het hele dorp gesproken en weet alle in en outs. Nou dat heb ik ook, poetsen, poetsen en zo zit je een uur met de overbuurman van een Dijkstra 53 te teuten. K&M...K.. & misère .....vertelt over zijn 25.000 mijl de laatste 5 jaar en de ongemakken.   Gezellige aardige vent die me weer op een aantal ideeën brengt en vooral aanzet K&M op afstand te bekijken!!

1800, na het palaver is het vertrekken. We willen allen aankomen bij licht en niet tegelijk, omdat Terceira een kleine haven heeft. De Zeerob heeft diesel nodig dus gaan we voor vertrek eerst tanken, we vullen de diesel aan met ruim 100 liter en toppen het water af. Yep, lopende wind zo'n 3 uur langs SAO Miguel de ondergaande zo'n tegemoet. We lopen door de stroom nog 2 knopen, anders zouden we stil liggen. D & R zitten continue over de zee te staren naar de walvissen & dolfijnen, helaas geen 'beet'. Wel genieten we van de prachtige kust en de ondergaande zon. De avondmaaltijd is zalig, D had van te voren zuurkool gemaakt en dat wordt al genietend lekker opgepeuzeld! 
We zijn het eens dat SAO Miguel weer wordt bezocht, echter dan willen we er zeker 10-14 dagen blijven. Azoren we houden van jullie.

De nacht gaat zoals het hoort, NO wind 3-4. Geen rif, het wachtschema wordt aangepast! R ziet nooit een ondergaande zon, na het vastleggen van de ondergaande zon in het geheugen gaat R te kooi. Met een knik in de schoot lopen we geweldig; de wachten vallen ons zwaar, allebei toch last van 'slaap'! Gelukkig wordt het de tweede helft van de nacht lekker helder door een prachtige maan. Hadden we toch spannende trillers moeten starten? Denk dat altijd de 1e nacht zwaar en lastig is, nog geen ritme. Ruim 40 mijl voor dat we er zijn doemt Terceira aan de horizon! We zijn als laatste vertrokken en zeilen tot vlak voor de haven, snelheid regelen we met af en toe een zeiltje weg. De ontvangst is heftig, 30 graden in de haven! D gaat alttijd met de tas met papieren inklaren, helpt altijd een charmante dame!! We krijgen de laatste box in de haven en liggen naast de Playmobile (Breehorn 37) kortom alle wandelaars krijgen onze fraaie schepen naast elkaar.  Gelukkig konden wij ons schip goed regelen qua snelheid, een van onze mede schepen liep nog 8', met dubbel rif! Volgende keer zullen we een emmertje onder de kiel hangen.......
Terceira begint met wandeling en lunch met onze zuiderburen Wim & Hilde, gezellig, gezellig.......daarna gaan we maar uurtje of 2 tukken!!!

Geen opmerkingen: