donderdag 7 juli 2016

4/5 juli De onderbreking

DE Onderbreking!!

Nadat we in Porto aankwamen, 30 graden van 18 graden op zee......Snel even de boot nachtklaar maken toen het schip in: UIT de zon! Om 1900 de kop weer buiten en na een hapje even stukje wandelen.....nou daar denkt mijn schipperse anders over.....komt door de Belgische pillen denk ik. Normaal is s avonds een uurtje wandelen lekker maar 3 uur toch ook??!!
Om 0630 taxi! Na zo'n 15 minuten zitten we op het vliegveld en gereed om naar Len's diploma uitreiking te gaan. Vic haalt ons op, had nog even pech met Dianne's auto.......brandt even de koppeling eruit!!! Ja alles wat lang stilstaat gaat stuk, dus alles verkopen en alleen blijven varen zou een optie zijn. Iets om serieus over na te denken, toch!?
Het vliegtuig is te laat, maar een beetje gas erbij en we landen op tijd op Eindhoven.  Hier staat Vic te wachten met Bas en Wieteke die op vakantie gaan (karpers Coulon/kussens Heeg), gezellig voor hem.   
We stappen in een leenauto van Luc, 300.000 km op t klokje! Snel in vol ornaat naar Tilburg, hier wacht de diploma-uitreiking van Lennard voor HOM op de Rooi Pannen!!!!! Een geweldige middag en mooie woorden, trots zitten we daar. Ook neef Jorrick krijgt zi'n diploma en zo zien we ook Hanneke en Marc nog even. Na de uitgebreide borrel een hapje met Len, Kay en Victor in Nobel in Den Bosch voor de zgn. nou nouveau riche (wat dat ook is), hier ziet Len veel vaste gasten van Versaen..... En waar is Annick dan....... die heeft een tentamen voor haar minor in Heerlen.......

Om 2330 liggen we in ons bedje in het gastenverblijf thuis, lekker en tevreden. 's Ochtends hebben Dianne en ik een paar afspraken en rond 1500 zitten we alweer in de auto naar  Weeze.
Onwerkelijk en niet fijn om thuis te zijn, fijn om ff de kinderen te zien maar thuis hadden we niets te zoeken. 2 tassen met tijdschriften, drone, sextant etc mee in de handbagage.. hoe zal dat gaan. R had al een stuk van de doos van de drone afgehaald zodat hij in een tas paste en aan de maten van Ryanair voldoet. Een aardige mevrouw van Ryanair adviseert ons onze bagage anders te verdelen: Dianne de kist met de sextant en R de tas; dan is de kans groter dat we met alle spullen door de  controle komen; wat denken ze mee.... 
De controle deed lang over het "kistje", wat is dit wat we zien?!?!?!? sextant???? Oh, wow, dat willen we zien, en ja hoor tevreden dat ze het goed hadden en leuk dat ze er een gezien hadden.  Dit kwam eigenlijk nooit voor.....pleziertje voor de douane in  Weeze. Ook de drone hadden ze herkend in het scanapparaat, komt kennelijk vaker voor! 
Op Porto zaten we vanuit het vliegveld in een halfuurtje al weer op de haven, een warm welkom van de "OP familie". Diverse bemaning van de schepen liepen op de kant en gaven handen/kussen en waren blij dat we weer terug waren en allemaal felicitaties voor Len! 
Zo ook wij! Le Tournesol kwam nog even bij beppen en bakkie doen en daarna werd er nog flink gedownload voor de nieuwe Ipad en lagen we weer tevreden op ons toppertje i
Lennard krijgt diploma van meneer Bakker

Marc, Emmy, Hanneke, Kay, Victor
Lennard & Kay
300.000 km, prima karretje

mooie nieuwe voortuin :)


terug op Porto...........

Geen opmerkingen: