dinsdag 6 juni 2017

Vertrek voor een tocht naar Tsaar Peter

2e pinksterdag, sinds gisteren is er al hevig contact met de bemanning. Gerrit (HR53 & DriehoekNoordzee) kijken samen naar het weer en tij. Tot zondagochtend zijn we het eens, vertekken kan. Dan blijkt de depressie dicht over het wad te gaan en sneller dan verwacht. Met deze wind is het geen feest om boven de wadden te varen ruim 10 Bft wordt voorspeld. Even een belletje en we besluiten maandag naar Kornwerd te varen, dinsdag met HW naar Harlingen en Vlieland, zo'n 30 knopen moet met fokje goed kunnen. 
Terugkijkend was het goed, lekkere lopende wind, liepen 9-11 knopen over de grond. Bij aankomst rond 1200 in Vlieland veel buien, vlagen tot 35+ knopen over 't dek. Buiten de haven in de wind alle stootwillen en lijnen klaargemaakt, hierna naar binnen " op hoop van zegen". We liepen op de motor in de achteruit nog steeds hard. Gerrit zag een plek aan een hoge-langswal, prima. Gelukkig hadden we 3 man hulp op de kant zodat nadat we met veel motorgeweld gedraaid waren met de kop in de wind konden 'landen'. 
De RVS veren kwamen te voorschijn, we wilde lekker liggen en niet zo vreselijk 'stoten in de nacht'. Hierna even kopje thee en het dorp in, we waaien bijna uit onze schoenen, klokken geregeld 45' wind. En het ergste moet nog komen :).
Doch GEEN straf dagje verwaaid op Vlieland
 

Geen opmerkingen: