dinsdag 20 juni 2017

Rendsburg =>Heiligenhafen

Rendsburg vroeg om een hardlooprondje, toch bleven we als echte super watten liggen! We vonden dat we dat wel verdiend hadden na een heel drukke week! Om 0800 douchen en brandstof tanken, ruim 100 liter. Onze hafenmeisterin wenste ons een fijne reis en zag ons graag terug in augustus, dan zal het een volle bak zijn met ook 20 schepen van OceanPeople. Bij het tanken lag een Iers stel van ruim over midden 70 uit Cork, heel de wereld al over gevaren maar voor de Noordzee en de Waddenzee hadden ze een Nederlandse Opstapper, hoe bijzonder.
De tocht naar Kiel liep op 'rolletjes', na 3 uur lagen we voor de sluis te wachten. Van de 4 sluizen was er maar 1 in gebruik, hierdoor is geen geld verschuldigd. Wachten was ruim 3 uur, toen gingen we met zo'n 20 schepen en 3 vrachtschepen/coasters de sluis in. Altijd gein om te zien dat alles er ineens in wil, de laatste willen de 1e zijn. Uit eindelijk lagen wij toch aan de 'pontons', netjes met matten en ringen om je schip aan vast te leggen. De coaster naast ons had de schroef uit, doch deze draaide zo'n 5 keer per minuut en dat gaf al een heuse stuwing. 
Na "Kanaal 4", de naam van de sluis gingen we op zeil en motor richting Fehmarn. De zon achter in de kuip, wind viel weg.....Rond 2030 komen we in Ortmuhl, zo'n 2 kilometer van Heiligenhafen. Volgens ons wordt hier de Degro31 gebouwd, er lagen er veel in de haven en enkele op de kant. Een mooie rustige haven waar we water konden innemen en een mooie wandeling maakten en kijken waar onze 1e Baltic Run morgen zou starten. Aan boord nog genoten van het zicht op de Fehrmarnsund met een heerlijk glaasje wijn en zeer actieve meeuwen!


 

Geen opmerkingen: