donderdag 5 mei 2016

Medicijnen

Na een cursus EHBO verwacht je natuurlijk niet volleerd te zijn in de medische wereld, we krijgen na zo'n dag een diploma e.d. En een handig boek/klapper met wat te doen in bepaalde situaties. Zowel Dianne als ik gaan ervanuit dat als er nood aan de man is we zullen acteren als goede verpleegkundige, tandarts, chirug etc.
Binnen de Ronde Tafel was Arjan bereid om alles te leveren aan medicatie, echter Dianne en ik gingen formeel even naar onze Huisarts, regiseur van ons leven. Tjeerd, de Huisarts, vond het interessant en wilde graag helpen. Afgelopen dagen lagen alle medicijnen klaar en hadden we ook de papieren inorde "Sjengenverklaringen" per medicijn/per maand=>dit ivm de opium wed. Ik hoop dat we weinig meer dan een asprine nodig hebben, beetje mazzel mogen we wel hebben. Naast deze medicijnen is er hechtmateriaal (en duktape) en zijn er opblaasbare spalken aanboord. Kortom in alles zijn we getraind dan wel voorzien.
Door de sateliet telefoon kunnen we vanaf de oceaan ook altijd een dienstdoende arts bellen via de kustwacht die ons dan zal leiden in de behandeling van de patient.


Geen opmerkingen: