woensdag 27 april 2016

Proefdraaien

26 april, zo'n 5 graden en "clusterwolken".......het weekend tikte de temperatuurmeter van de Motor 1 graden aan, was met TAY2 aan het rijden rondom Luxumburg, 1200 km.

Afgelopen maandag zouden we de motor zo'n 10 uurtjes na revisie laten draaien, dit onder belasting en onder wisselende toerentallen. Het weer was koud, koud en vies......gelukkig mocht deze actie in de box en waren we om 1400 klaar met de 1e actie. Geen problemen, de komende dagen laat de werf de motor nogmaals een aantal uren draaien. Dan olieverversen en GAAN.........

We hebben al een auto aan boord gesjouwd en ook 1,5 krat spullen van boord gehaald. Grappig hoe enorm kritisch we zijn op wel/niet mee. Aan boord was het lekker, helaas nog niet alles klaar maar op een haar na. Alle apparatuur werkt, de Radardome liet maar liefst 4 maanden opzich wachten, Nu zit hij er op, komende winter iets verplaatsen zodat hij centraal op de 'schommel' zit.

Vrijdag heeft Dianne bij Els een tas video's gehaald en vandaag zijn we even bij Reinoud en Monique geweest......1000 uur kijken?! Voor de zekerheid even bij onze coolblue een DVD-tje-reader voor ad pc gekocht. (Op Aruba was dit toch altijd een levertijd van 3 maanden.......wat zijn we verwend). De pc van Dianne gaat mee aanboord, ik krijg een directory voor eigen bestanden (boffen he). De pc is even op windows10 gezet zodat het apparaat storingsvrij gaat werken.

Vrolijk gesproken mbt updaten van kaarten, zou simpel moeten zijn....... De nieuwe aparatuur gebruikt alleen micro SD en onze oude plotter had Compact Flash, kortom weer een actiepuntje.
Dit is toch een toffe zaak, zal veel reclame voor ze maken! Toch ook even eea gekocht in het zaakje in Heeg, aardige mensen en ik moest nogal wat klein grut hebben en een 'vlotterschakelaar' voor het sloepje.

Geen opmerkingen: